Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 29 decembrie 2014

Care este cel mai sigur loc de pe un vas ?

Se spune că normele de securitate de pe navele de croazieră europene au crescut semnificativ în ultimii ani. Cu toate acestea, avem în continuare parte de incidente pe mări.
Vaporul  „Norman Atlantic“ în flăcări în apropiere de coasta albaneză.  
Pentru pasageri este greu să afle informaţii din timp despre o navă. Rezultatele obţinute de un
vapor în materie de securitate care sunt valabile timp de un an se află doar la căpitan şi nu pot fi văzute de către pasageri. Aceste rezultate conţin doar informaţii referitoare la numărul de colaci şi bărci de salvare
Ambarcaţiunile europene sunt supuse unor controale regulate. “Port State Control” inspectează vapoarele o data la şase luni. În cadrul acestor inspecţii sunt testate şi bărcile de salvare.
Experţii ne explică ce trebuie făcut în situaţii de urgenţă. În timp ce cele mai sigure locuri dintr-un avion sunt cele de lângă ieşirea de urgenţă, în cadrul vapoarelor nu există diferenţe în ceea ce priveşte siguranţa. În cazul unui incendiu sau unui accident, este indicată deplasarea cât mai repede cu putinţă pe punte. Aici trebuie aşteptate indicaţiile echipajului instruit. Trebuie ştiut neapărat unde se află vestele de salvare din cabină sau de pe punte. Părinţii trebuie să verifice dacă există veste de mărimea copiilor lor. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei supraponderali.
Potrivit experţilor, cel mai mare pericol este incendiul. La bordul navei „Norman Atlantic“, de pildă, din cauza incendiului s-au topit materiale precum plasticul, iar fumul rezultat este foarte periculos. În caz de incendiu, experţii ne recomandă să mergem târâş, deoarece fumul se deplasează în sus.
Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport. Potrivit statisticilor, o persoană poate călători 14 000 de ani fără să aibă parte de un accident aviatic, ne asigură presa germană.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...