Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 5 decembrie 2014

Este cel mai genial pictor din lume de origine chineză?

    Cine a fost Mona Lisa? Această întrebare a pus pe gânduri cercetătorii de-a lungul timpului. Un istoric afirmă că aceasta a fost mama lui Da Vinci, o sclavă chineză. Niște
postări pe rețeaua de socializare Weibo în care sunt prezentate metamorfozele uimitoare pe care le-a suferit Mona Lisa au avut până miercurea aceasta în jur de patru milioane de viziualizări. Un utilizator de pe această rețea de socializare a spus că de abia acum înțelege de ce zâmbetul acesteia pare atât de misterios și reținut, asta fiindcă este un zâmbet tipic chinezesc.
    Întreaga discuție a fost provocată de istoricul și scriitorul Angelo Paratico care în prezent scrie o carte în Hong Kong despre artistul din perioada renascentistă, Leonardo da Vinci. Cele mai importante indicii ale sale au fost date de faptul că în fundalul picturii celebre se poate observa un peisaj chinezesc și de faptul că fața Monei Lisa are trăsături chinezești.
     Există multe zvonuri privind mama lui Leonardo, Catarina și modelul Monei Lisa. Paratico susține într-un interviu că un client înstărit al tatălui lui Leonardo deținea o sclavă pe nume Catarina. După nașterea lui Leonardo din 1452, aceasta dispare din documentele oficiale. Istoricul adaugă că pentru a afla originea mamei lui Da Vinci trebuie apelat la o metodă deductivă. Mai bine zis, dovezile sunt puține.
    În cadrul comunităților online chinezești s-a dat o mare mână de ajutor în acest sens. În montajele foto, Mona Lisa a primit niște trăsături prin care se aseamănă mai degrabă cu o fizionomie chinezească decât originalul din muzeul Louvre.
Ce se ştia până acum
   Părinții lui Leonardo au fost cel mai probabil notarul Piero da Vinci de 25 de ani și sclava de 22 de ani de origine arabă, care a lucrat ca și slujnică pentru Piero. Mama acestuia s-a măritat mai târziu cu olarul Accattabriga di Piero del Vacca din Vinci și a avut cu acesta alți cinci copii. Tatăl lui, Piero a fost la rândul său de patru ori căsătorit și a avut nouă fii și două fiice cu ultimele două neveste ale sale. După ce s-a despărțit de Catarina, acesta a avut grijă de Leonardo. Piero a fost un notar de succes având drept clienți membri ai familiei Medici sau ai consiliului orașului Florența.
   Leonardo și-a petrecut cea mai mare parte a tinereții sale în Florența. Acesta era încă de mic interesat de muzică și desen. Tatăl acestuia i-a arătat o parte din desenele sale lui Andrea Del Verrocchio care i-a recunoscut imediat talentul și l-a luat cu el în atelierul său.

Posted via Blogaway

Un comentariu:

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...