Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 11 decembrie 2014

Minunile sfântului călător


Insula Corfu sau Kerkira este supranumită insula Sfantului Spiridon” pentru că moaştele Sfantului Spiridon sunt păstrate în capitală, Corfu City. În realitate Sfântul Spiridon a trecut la Domnul la 12 decembrie 348, in Cipru, la varsta de 78 ani. Moaştele au ajuns în catedrala din Corfu abia în 1589 şi a ferit insula, în chip miraculos, de cucerirea turcilor. Recent am aflat că sfântul permite numai anumitor persoane să-l vadă, când i se deschide racla, şi i-am rămas recunoscători. Mânine, 12 decembrie, lumea ortodoxă îl cinsteşte pe acest sfânt « călător » care « îşi părăseşte racla » să ajute oamenii.
Catedrala în care se află sfintele moaşte Foto: M. Avram
Acesta este
încă un sfânt umblător, dovadă papucii săi care se uzează din timp în timp. Ei sunt făcuţi bucăţi şi oferiţi vizitatorilor. Noi am avut marea bucurie de a ne afla în catedrală în momentul în care racla sa a fost deschisă şi am văzut cu ochii noştri că arată ca şi când ar fi trecut la Domnul ieri.

În realitate Sfântul Spiridon a trecut la Domnul la 12 decembrie 348, in Cipru, la varsta de 78 ani. Moaştele au ajuns în catedrala din Corfu abia în 1589 şi a ferit insula, în chip miraculos, de cucerirea turcilor. Recent am aflat că sfântul permite numai anumitor persoane să-l vadă, când i se deschide racla, şi i-am rămas recunoscători. Mâine, 12 decembrie, lumea ortodoxă îl cinsteşte pe acest sfânt « călător » care « îşi părăseşte racla » să ajute oamenii.(Odette Popescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...