Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Predicţiile analiştilor economici pentru 2015


Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, devalorizarea yuanului (moneda chineză-n.r.) şi sfârşitul comerţului electronic, sunt câteva din evenimentele care s-ar putea materializa în 2015, potrivit predicţiilor făcute de Saxo Bank. Iată ce prevăd analiştii că s-ar putea întâmpla anul viitor, cu consecinţe asupra întregii planete.

1. Se prăbuşeşte sectorul imobiliar în Marea Britanie, în special în Londra
2. Inflaţia creşte în Japonia cu 5%. Scade încrederea în yen.
3. China devalorizează yuanul cu 20%. Se va lua această măsură ca şi în Japonia şi alte ţări asiatice pentru a lupta împotriva inflaţiei
4. Mario Draghi abandonează Banca Centrală Europeană.

5. Rusia intră în recesiune.
Scăderea preţurilor la petrol şi ostilitatea împotriva Moscovei din motive geopolitice duc la probleme similare celor din 1998.
6. Atacurile hackerilor vor distruge comerţul electronic, care era tot mai înfloritor.
7. Erupţia unui vulcan va decima culturile. Saxo Bank prevede erupţia vulcanului finlandez Bardarbunga, provocând emisii fără precedent de gaze de dioxsid de sulf care vor acoperi cerul Europei. Erupţia va duce la scăderea producţiei mondiale de cereale şi o creştere drastică a preţurilor.
8. Preţul la cacao va creşte la 5.000 de dolari tona. Cererea de ciocolată va creşte la nivel mondial, iar culturile de cacao vor fi afectate de ebola şi lipsa de investiţii în principalele regiuni producătoare de cacao din Africa Occidentală. În lume se va consuma mai multă cacao decât se va produce.
9. Referendum privitor la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Partidul pentru Independenţa de Regatului Unit  (Ukip) va obiţine o victorie zdrobitoare în alegerile generale britanice din luna mai, ceea ce va duce la un referendum privitor la ieşirea din UE. Şi ieşirea acesteia se va materializa în 2017.

10. În 2015 lichidităţile se vor împuţina şi se vor produce scăderi bruşte de preţuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...