Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 2 ianuarie 2015

CIA a dezminţit miturile legate de apariţiile OZN-urilor în decurs de câteva decenii

    Printre cele mai nebune zvonuri legate de OZN-uri se numără prăbuşirea unei farfurii zburătoare în Roswell (New Mexico), presupusele experimente misterioase din locaţia secretă „Area 51“ (Nevada) a aviației americane și nenumărate aparente apariții ale OZN-urilor pe cer care au făcut mare vâlvă prin anii 50 şi 60.
      Recent, însă, serviciul secret american CIA le-a dat o adevărată lovitură celor entuziaști de OZN-
uri spunând adevărul despre aparițiile OZN-urilor.
    Cei de la CIA au publicat un articol pe Twitter în care se face referire la raportul de 327 de pagini „The CIA and the U-2 Program, 1954–1976”  din  anul 1998. În acest raport este explicat totul. Acele obiecte zburătoare strălucitoare aparent neidentificate și extraterestre care puteau fi văzute pe cerul întunecat erau de fapt avioane secrete de spionaj de tip U-2. Aceste aeronave au fost folosite de către CIA în misiuni de recunoaștere în țările inamice în timpul Războiului Rece (adică în fosta URSS, China și Cuba), potrivit cotidianului american „New York Post“.
    Primele teste realizate cu avioane la altitudini înalte au avut un efect adevers neașteptat, potrivit raportului. Numărul de apariții a OZN-urilor a crescut simțitor. Acestea au fost raportate nu doar de nebuni, ci chiar și de piloți experimentați.
Explicația celor de la CIA din raportul din 1998 este următoarea: La mijlocul anilor 50, avioanele comerciale zburau la altitudint cuprinse între 3000 și 6000 de metri, în timp ce navele de război de tip B-47 sau B-57 zburau la o altitudine de 12 000 de metri.
Avioanele de spionaj de tip U-2 zburau și mai sus, la 18 000 altitudine. Deoarece aceste teste trebuiau să rămână strict secrete, nimeni nu mai știa de aceste avioane care zburau la așa o altitudine mare.
   Cele mai multe raportări de OZN-uri au fost făcute seara de piloții din avioanele de transport care zburau din est în vest. După apusul de soare, un avion comercial care zbura la o altitudine de 6000 de metri era deja în plin întuneric. Avioanele de spionaj, însă, care zburau la o altitudine de trei ori mai mare încă mai erau luminate de razele soarelui și de aceea păreau niște obiecte zburătoare strălucitoare misterioase.
    Numărul de anunțuri privitoare la apariții de OZN-uri a crescut atât de mult, încât chiar și „Air Force“ le-a sprijinit. În constatările sub numele de cod „Operation Blue Rock“ se dorea să se cate explicații pentru panica declanșată de aceste obiecte zburătoare aparent neidentificate.
    Atunci când au început să se testeze avioanele de spionaj de tip U-2 care zburau la 18 000 de metri altitudine, au fost raportate nenumărate apariții de OZN-uri de către piloții avioanelor comerciale.      Așa zisele OZN-uri au putut fi văzute și de la sol de oameni. crescând astfel mediatizarea lor. Autorii raportului susțin, însă, că jumătate din toate aceste anunțuri sunt cauzate de către avioanele de tip U-2 și de modelele următoare precum Lockheed A-12.

Cu toate acestea, cei entuziaști de extratereștri nu trebuie să se lase descurajați. În ciuda declarațiilor celor de la CIA, cealaltă jumătate a anunțurilor privind obiecte zburătoare neidentificate zărite pe cer rămân în continuare neelucidate. Cine știe ce ne mai este ascuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...