Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 23 februarie 2015

Micuța insulă Skiathos care este un adevărat magnet de vedete de la Hollywood

Insula Skiathos este o insula de-a dreptul splendidă situată în partea de nord-vest în Marea Egee. Acest loc atrage nenumărate vedete printre care și actori consacrați de la Hollywood.
Foto: M. Avram

 De aici puteți admira multele priveliști asupra mării Egee de un albastru azur care îți taie
răsuflarea. Micuța insula are o pistă de aterizare atât de scurtă încât ai impresia că avioanele aterizează pe apă.
Foto:M. Avram

Adăpostit de o lagună, Aeroportul Național al Insulei Skiathos a fost creat prin recuperarea de teren din marea dintre Skiathos și o insula vecină mai mica, Lazareta, o fostă colonie de leproși.
Cu toate că insula Skiathos are doar o lungime de 11 km și o lățime de 7 km, există plaje din belșug, și anume 60 din care puteți alege. Ca să puteți să le vedeți pe toate, o idee bună ar fi să închiriați o mașină.

Actrița Kate Hudson își petrece deseori vacanțele pe insula Skiathos se răsfață practicând sporturi acvatice. Mama lui Kate, Goldie Hawn și iubitul ei, Kurt Russell sunt de asemenea turiști obișnuiți pe această insula. Aceștia au stat la hotelul Princess pentru o perioadă cât timp vila acestora din Achladies.
Foto: M. Avram

Este ușor să-ți dai sema de ce cuplul de aur de la Hollywood a ales hotelul Princess. Acesta este un hotel de cinci stele pentru familii, are podea de marmură, piscină, bar și restaurant de primă mână.
Mâncarea cea mai gustoasă se găsește în orașul Skiathos. Pe partea de est a portului, se află restaurantul Bakaliko unde se servește pește, saganaki și fava. O plimbare pe aleile cu aspect de labirint este cea mai bună metodă pentru a arde caloriile în plus.
În ceea ce privește viața de noapte, fiecare cu gusturile sale. Barurile de la malul mării sunt cele mai bune locuri pentru a gusta un cocktail și pentru a petrece timpul alături de prieteni sau familie.
Există, de asemenea un cinema în aer liber pe strada principal unde se pot vedea diverse filme de succes precum filmul Mamma Mia! din anul 2008 care a fost filmat aici.
Puteți lua vase de croazieră până în insula vecină Skopelos, unde mica capelă prezentă în filmul amintit mai sus se află cocoțată pe niște stânci. De asemenea, puteți vizita plaja Koustani unde de asemenea s-a filmat pentru filmul Mamma Mia!
Splendidă este și mânăstirea Evangelistria situată pe colinele cu păduri de pin, care a fost construită în anul 1794.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...