Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 13 februarie 2015

Va fi colonizată de oameni planeta Marte? Au început pregătiri serioase!

       O fundaţie olandeză doreşte să colonizeze planeta roşie, scrie "Die Welt".
  Numai că cei care vor merge pe Marte vor avea doar bilet de dus.
Experţii avertizează ca o asemenea experienta poate fi mortală. Cu toate acestea, pentru unii, este şansa vieţii lor.
Denis Newiak este student şi are o o meserie secundară neobişnuită. Acesta conduce pe o autostradă o dată pe săptămână. În zece ani, Denis doreşte să meargă într-o călătorie mult mai lungă şi mai spectaculoasă. El vrea să fie unul dintre primii oameni care pornesc într-o călătorie fără întoarcere pe planeta Marte.
      Studentul la Facultatea de film din Potsdam declara că este o şansă uriaşă să se construiască o societate umană de la 0 pe o altă planetă şi doreşte să profite de aceasta şansă.
      Fundaţia olandeză Mars One doreşte să trimită peste 10 ani primii colonizatori pe planeta roşie unde temperaturile oscilează între – 125 si 35 de grade Celsius si se formează furtuni violente cu viteze de până la 400 de km/ora. Tânărul de 26 de ani vrea să experimenteze aceste condiţii.
     Mars One a făcut publică această misiune în August 2013 şi mai mult de 200 000 de oameni din întreaga lume s-au înscris. Dupa mai multe etape de selecţie, Newiak a ajuns printre ultimii 660 de candidaţi.
     Lunea următoare se va decide cine va veni la testele practice. Şase echipaje de cîte patru astronauţi vor începe un training care va dura opt ani din toamnă pentru a se pregăti pentru misiune.
     Dupa ce va începe primul echipaj, va urma un alt echipaj o dată la doi ani. Organizaatorii n-au dezvăluit încă numărul candidaţilor care vor fi aleşi.
     O călătorie de întoarcere nu este prevăzută, deoarece lansarea unei nave spaţiale de pe Marte ar fi mult prea complicată din punct de vedere tehnic şi destul de costisitoare. Ideea de a-şi petrece întreaga viaţă în niste condiţii vitrege pentru susţinerea vieţii nu îl înspăimântă pe tanarul Newiak. 
   Studentul de 26 de ani speră la o societate în care să nu mai existe diferenţe de clase sociale. Acesta spune că o nouă viaţă fără bani, în care totul este administrat la comun şi fiecare primeşte doar strictul necesar.
   Experţii nu văd cu ochi buni această misiune privată de colonizare a planetei Marte. Thomas Reiter, director la departamentul de călătorii spaţiale din cadrul Organizaţiei Spaţiale Europene (ESA) a declarat la conferinţa anuală ţinută în luna ianuarie că nu este de acord să se trimită oameni pe Marte fără a mai putea să se întoarcă.
    Proiectul ar lăsa semne de întrebare din punct de vedere etic şi nu ar avea un fundament ştiinţific puternic. Experţii spaţiali avertizează despre radiaţiile cosmice periculoase la care ar fi supuşi timp de nouă luni colonizatorii în drumul lor către Marte. 
    Fostul astronaut Ernst Messerschmid spune că misiunea este una sinucigaşă neexistand concepte pentru sisteme de propulsie sau pentru puncte fixe de amartizare pentru navele spaţiale.
    Cu toate acestea, Newiak respinge total aceste observaţii. El declară următoarele: „Trebuie să ne uităm cât de mult au progresat lucrurile în ultimii ani. Există suficient de mulţi oameni de ştiinţă renumiţi care consideră că toate aceste probleme pot fi rezolvate.
    În orice caz, această misiune va fi destul de mediatizată. Nu doar lansarea rachetei şi amartizarea pe planeta Marte vor fi transmise în direct la televizor în toată lumea, ci si trainingul candidaţilor aleşi.
    Telespectatorii vor fi cei care vor decide ce echipaj va zbura primul. Mars One ar fi încheiat un contract cu firma producatoare de TV Endemol.
    Costurile pentru misiunea Mars One care se ridică la sase miliarde de dolari vor fi acoperite prin sponsorizări şi prin vânzarea drepturilor de televizare. 
     Studentul german declară că atat familia sa, cât şi prietenii săi nu au văzut cu ochi buni aceste planuri de viitor la început, însă el este convins că acestia ştiu că este un om foarte interesat de ştiinţă şi că nu vor reuşi să-l facă să se răzgândească atunci când va ajunge în runda finală de selecţie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...