Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 14 martie 2015

Mister ! Anii 15 aduc nenoriciri ?


Foamete, războaie şi bătălii, anii care se termină în 15 au dat frisoane în istorie. 2015 va face excepţie?
Un studiu realizat recent privitor la evenimentele care s-au petrecut în anii terminaţi în 15 ne dă fiori. Bernard Lecherbonnier este autorul studiului, care începe cu anul eretic 1215, fiindcă nu prea există cronici dinainte de secolul XIII.

* În 1215,  Ginghis Han a intrat în Beijing, unde a făcut carnagiu. Papa Inocenţiu declanşează a treia Cruciadă.

Ginghis Han intră în Beijing
*În 1315,

foametea ucide între 500.000 şi 800.000 de oameni, după ani îngrozitor de ploioşi şi de reci
Foametea face prăpăd
*În 1415, la 25 octombrie, a avut loc bătălia de la Azincourt, între Franţa şi Anglia, în timpul Războiului de O Sută de Ani. 6.000 de francezi sunt ucişi de trupele engleze ale regelui Henric al V-lea, care avea să devină regent al Franţei. Dezastrul de la Azincourt a însemnat sfârşitul cavaleriei, luându-i locul armele de la distanţă.
Bătălia de la Azincourt


* În 1515, are loc bătălia de la Marignan, în care regele francez François I, din ramura Valois–Angoulême a dinastiei capeţiene, supranumit „regele-cavaler” ori „regele-războinic”, obţine o mare victorie după o bătălie sângeroasă şi feroce împotriva unei coaliţii formate din elveţieni, italieni şi spanioli. Elveţienii pierd peste 14.000 de oameni în luptă şi această înfrângere îi va determina să rămână neutri până la sfârşitul timpului!
Bătălia de la Marignan

* În 1615, cetele persane conduse de Shah-Abbas îi ucid pe toţi călugării de la complexul de mânăstiri David Gareja din Georgia şi dau foc la colecţia de mansucrise şi opere de artă.
Complexul de mânăstiri David Gareja

* În 1715, moare regele Ludovic al XIV, supranumit ”regele Soare”. La 20 iulie, are loc războiul otomano-veneţian. După căderea Nafplio( Nauplion), capitala veneţiană a “Regatului Moreea” (Peloponezul grecesc de astăzi), se pecetluieşte soarta peninsulei Peloponez, care va fi reocupată de otomani. La 24 decembrie trupele suedeze ocupă Norvegia.
Nafplio

* În 1815, are loc teribila Bătălie de la Waterloo, pierdută de Napoleon. Vulcanul indonezian Tambora erupe şi ucide 50.000 de suflete. Din cauza acestuia, nu a mai fost vară în întreaga lume.

Din cauza erupţiei vulcanului Tambora nu a mai fost vară în 1816
 * În 1915, au avut loc lupte îngrozitoare din Primul Război Mondial. Are loc primul genocid al secolului XX, când sute de mii de oameni au murit din cauza epidemiilor după deportarea armenilor din Imperiul Otoman spre deşlerturile din Siria şi Irak.  

 
Luptele din 1915 au fost catastrofale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...