Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

sâmbătă, 21 martie 2015

Rămânem fără rândunici !


Să fie un semn rău ! Dacă în această primăvară nu vedeţi rândunici care zboară, este pentru că în ultimul deceniu numărul rândunicilor din Europa a scăzut cu 40%.
Cecetătorii cred că diminuarea drastică a numărului de păsări ar fi cauzată de practicile agricole intensive şi folosirea de produse chimice. Nu în ultimul rând sunt învinovăţite şi schimbările climatice din Africa şi Europa. Rândunicile sunt păsări migratoare care îşi instalează cuiburile în apropiere de locuinţe. Aceste păsări fac parte din familia Hirundinidae şi simbolizează tradiţional sosirea primăverii. Revenirea lor din Africa are loc o dată cu primele zile frumoase, pentru a-şi face cuiburi şi a se reproduce în Africa de nord şi Europa. 

Parcurg 10.000 de kilometri

Călătoria de întoarcere din Africa în Europa poate depăşi 10.000 de kilometri, având drept carburant doar câteva grame de grăsime.  De îndată ce micile rândunele devin autonome, rândunicile încep să pregătească migraţia acumulând rezervele de grăsime necesare. Dar, înainte de a deveni autonome, puişorii cască cioculeţele să fie hrăniţi de părinţi. Pentru a le aduce hrana, aceştia parcurg în medie 300 de kilometri pe zi, timp de trei săptămâni. Rândunicile revin din Africa primăvara la aceleaşi cuiburi din anul precedent. Numărul rândunicilor a început să scadă din 1970, ceea ce înseamnă un grav dezechilibru în natură. Numărul rândunicilor de fereastră a scăzut cu 84 %.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...