Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 6 aprilie 2015

Astea sunt tradițiile de Paște pe glob

Fiecare țară are în general propriile tradiții și obiceiuri de Paște. 
În alte țări de pe glob, aceste tradiții par pline de mister și uneori chiar înfricoșătoare. Acestea
sunt cele mai impresionante exemple de tradiții și obiceiuri (pentru a vedea imaginile intrați aici) :
Caracas, Venezuela
Aici se dorește o reconstituire a patimilor suferite de către Iisus. În imagine, un bărbat se lasă biciuit în timpul unei reconstituiri a procesiunii de crucificare a Mântuitorului.
Paombong, Filipine
Aici lucrurile nu se fac pe jumătate. Cel care dorește să fie atârnat pe cruce trebuie să îndure toată procesiunea și astfel trebuie să stea cu picioarele suspendate.
San Fernando, Filipine
Mulți se întreabă dacă cuiul străpunge cu adevărat pielea. În imaginea care ilustrează moartea lui Iisus, această reconstituire cam ridică semne de întrebare în ceea ce privește mâna care este bătută în cuie. În Filipine este o tradiție ca în Săptămâna Mare să se reconstituie procesul de crucificare cu cuie cu tot.
Manila, Filipine
În fiecare an, în Săptămâna Mare, mase întregi de oameni dau năvală în satele mici din Filipine pentru a vedea reconstituirea crucificării lui Iisus.
Zamora, Spania
Aici se strâng membrii frăției Cristo de las Injurias în Săptămâna Mare. Procesiunile de Paște din peninsula Iberică sunt de-a dreptul impresionante.
Medellin, Columbia
Aici, cel care îl interpretează pe Iisus trebuie chiar și să poarte crucea până la locul crucificării fără să primească vreun ajutor.
Tenerife, Spania
Pare ușor înspăimântător atunci când cei cu căciuli sub formă de țeapă privesc prin găurile măștilor, dar membrii frăției Magna da La Laguna doar așteaptă să înceapă procesiunea anuală de Paște care este o atracție turistică pe insula spaniolă.
Antigua, Caraibe
Credincioșii de aici apar dintr-un nor de fum de tămâie ca și cum ar fi înviat în timpul ritualului de Paște Nazareno de la Merced.
Izalco, El Salvador
Membrii frăției Santa Lucia poartă aici un Iisus crucificat în brațe, însă aici este artificial.
Londra, Anglia
În celebra piață Trafalgar Square, un actor profită de ocazie pentru a-l interpreta și el pe Iisus. Acesta scapă desigur de cuie, doar mergând călare pe un măgar.
San Salvador, El Salvador
Aici nu este crucificată nicio persoană, ci doar participă sute de locuitori din San Salvador la sărbătoarea anuală cu ocazia crucificării lui Iisus.
Valencia, Spania
Probabil că le este destul de cald celor care poartă căciulile sub formă de țeapă. Păcătorșii care se mai numesc și nazariteni sunt o parte integrantă a procesiunii de Paște din Vinerea Mare.
Los Angeles, SUA
Desigur că și în SUA se sărbătorește Paștele. Pe străzile tipic americane stă ghemuit un Iisus care pare epuizat în drumul său către locul crucificării. Un spectacol cu sute de spectatori. Desigur că pare cam mică crucea purtată pe umeri.


Un comentariu:

  1. De asta trebuie sa reamintim a copii nostrii si sa-i invatam pe ei ce reprezenta si ce inseamna paste si traditiile sale ca ei sa inteleaga adevarul pastii- ca Isus a inviat cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...