Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

joi, 14 mai 2015

Prima ţară din lume care va renuţa la folosirea efectivă a banilorDanemarca vrea să termine cu banii folosiţi la magazinele de haine, bezinării şi restaurante.
Este prima etapă a unui plan pus la cale de executivul danez pentru a se transforma statul său ca primul din lume care va renunţa la bancnote şi monede. Măsura face parte dintr-un pachet de propuneri preelectorale care au ca obiectiv creşterea economică prin reducerea costurilor şi creşterea productivităţii în afaceri. « Obiectivul este de a elimina considerabil costurile administrative şi financiare care implică manevrarea efectivă a banilor", se arată într-o notă a guvernului danez.

Popularitatea plăţilor fără bancnote şi monede

Unul din trei danezi folosesc MobilePay, o aplicaţie de pe Smartphone ce permite transferarea banilor sub formă digitală la alte telefoane sau magazine. Plăţile de pe mobil au luat o mare amploare în Danemarca, Suedia şi Finlanda, mai mult decât în alte ţări din Uniunea Europeană. Guvernul nu se aşteaptă la o puternică opoziţie din partea celorlalte forţe parlamentare. Foaia de drum marchează începutul lui 2016 pentru implementarea noilor măsuri. Se estimează economii de 15% la firme în privinţa cheltuielilor cu securitatea, care necesitau personal şi instalarea sistemelor de supraveghere. Renunţarea la bancnote şi monede nu înseamnă că vor fi excluse riscurile. În alte ţări, cum este vecina Suedia, care face de asemenea plăţi electronice, fraudele s-au mărit în ultimul deceniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...