Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 31 august 2015

Misterele trenului nazist plin de aur care a dispărut după terminarea celui de-al doilea Război Mondial

    Este vorba despre unul dintre cele mai mari mistere din perioada nazistă. 

     În ianuarie 1945, atunci când armata roșie avansa din ce în ce mai mult spre vest, un tren misterios
blindat a părăsit orașul Wrocław. La bord se aflau cel puțin 50 de lăzi de metal pline cu aur nazist. Nimeni nu știe unde s-a dus trenul. Asta deoarece acesta a dispărut fără urmă și numeroși căutători de comori au eșuat să-l găsească. Dar se pare că trenul misterios a fost în sfârșit găsit.
    Vinerea trecută, ministrul culturii polonez Piotr Zuchowski a confirmat că în proporție de 99 la sută, un tren blindat dotat cu tunuri de peste 100 de metri lungime a fost găsit într-un loc secret subteran, relatează cotidianul german BILD.
    Ministtul polonez al culturii bănuiește că înăuntru se află lucruri valoroase printre care și opere de artă și arhive. În perioada nazistă, chestorul Herbert Klose răspundea de aurul din Wrocław care a fost furat de către ocupanții germani din bănci, magazine de bijuterii și de la persoane fizice. Potrivit cotidianului „Frankfurter Rundschau“, Klose a spus în anii 70 la televiziunea poloneză că aurul a fost transportat cu un tren la puțin timp după terminarea războiului. Acesta poate va fi găsit în trenul descoperit recent.
    S-a tot speculat că părți din legendara Cameră de Chihlimbar au fost transportate cu un tren blindat.
    Povestea cum a fost descoperit trenul misterios pare de-a dreptul incredibilă. Acum câteva zile, un german și un polonez au anunțat la autoritățile poloneze că au știut unde este ascuns trenul deoarece un bătrân le-a dezvăluit locul pe patul de moarte. Cei doi descoperitori rămași anonimi locuiesc potrivit avocatului lor în regiunea Silezia Inferioară.
   Potrivit cotidianului polonez „Fakt“, bătrânul poate să fi fost un fost soldat al Wehrmacht-ului care inițial a ajutat la ascunderea trenului.
Autoritățile nu au dezvăluit locul unde a fost descoperit trenul. Acesta ar fi dispărut în apropiere de Waldenberg. Acolo, naziștii ar fi dzvoltat un sistem extins de tuneluri subterane pentru fabricarea armelor și ascunderea oficialilor naziști.
Ministrul Zuchowski a avertizat toți căutătorii de comori care ar vrea să se aventureze pe acolo. Trenul poate fi dotat cu mine și capcane explozive.

           Nu se știe exact cine va intra în posesia comorii. Cei doi descoperitori anonimi ar primi 10 la sută din valoarea comorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...