Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 10 august 2015

Misterul băiețelului din Bruxelles


Cercetătorii belgieni au decis să trateze cu raze X celebra statuetă a Manneken Pis din Bruxelles pentru a determina dacă exemplarul restaurat și conservat acum câțiva ani de către muzeul orașului este originalul din 1619.
Simbol al spiritului de frondă din capitala belgiană, băiețelul a fost furat de mai multe ori și pe soclu este o copie.

Statuia originală este conservată într-un muzeu

Mai multe exemplare din această fântână emblematică din capitala belgiană care reprezintă un copil urinând există. Originalul, restaurat în 2003, este conservat la Muzeul Orașului din Bruxelles, care se află în Piața Mare. Dar nimic nu dovedește că este vorba de statuia comandată de oraș sculptorului Jérôme Du Quesnoy le Vieux în 1619. Avariată de soldații lui Ludovic al XV-lea, Manneken Pis a făcut obiectul unui furt în 1817. Un om, numit Lycas, a fost condamnat în 1817 pentru acest furt.

Furturi în serie

Statueta "restaurată" apare anul următor, dar, potrivit lui Géralidine Patigny, e vorba de o copie. După aceea nu mai e nicio urmă de original, fiind regăsită se pare în 1966 în două bucăți într-un canal din Bruxelles. Alte exemplare au fost furate în mai multe rânduri, dar nu sunt informații în arhive. Aliajul de bronz ar putea aduce răspunsul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...