Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 4 august 2015

Un supertaifun face ravagii în Pacific

   Este considerat cel mai puternic ciclon tropical de după supertaifunul "Hagupit". Taifunul "Soudelor" a lovit cu o viteză de 160 de km/oră mai întâi Marianele de Nord.
    Acum se îndreaptă spre Taiwan. "Soudelor" a provocat pagube însemnate în regiunea Marianelor
de Nord.
    Potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, taifanul a ajuns în Saipan în noaptea zilei de luni și de atunci s-a dezvoltat până a ajuns un supertaifun care a atins viteze de până la 285 de km/oră. Weekend-ul viitor, "Soudelor" va ajunge în Taiwan.
   "Soudelor este deja de nivel cinci, potrivit "The Washington Post", fiind cel mai puternic taifun de după supertaifunul "Hagupit" din decembrie 2014.
    Potrivit centrului meteorologic american, taifunul a provocat valuri de aproape 9 metri la coastele insulei Saipan. Pericolul de inundații este foarte mare. Guvernatorul insulei, Ralph DLG Torres a decretat stare de urgență, potrivit cotidianului "The Pacific Daily News".
Saipan este insula principală a Marianelor de Nord. Acasta este o regiune care are o legătură cu SUA, dar este independentă. Marianele de Nord se află la 200 de km nord-vest de Guam în Oceanul Pacific.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...