Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 12 octombrie 2015

Ce personalităţi au suferit tulburări mentale



Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mentale, Institutul Karolinska din Suedia a făcut un studiu prin care arată că persoanele creative prezintă un risc mai mare de a suferi de anxietate şi tulburări bipolare, schizofrenie, depresie unipolară sau tulburări obsesiv compulsive, potrivit BBC.
Sunt date şi exemple elocvente de personalităţi celebre care au suferit de tulburări mentale.

John Nash: lareat al premiului Nobel pentru Economíe, care a inspirat filmul « O minte plictisitoare ». Nash a suferit de schizofrenie care l-a făcut să se simtă victimă a unei conspiraţii comuniste ce l-a ţinut condamnat să descifreze coduri “oculte”, timp în care suferea de tot felul de halucinaţii.

Ludwig Van Beethoven:
un personaj fascinant, compozitor inegalabil. Experţii au semnalat că suferea de tulburare bipolară, din cauza unei depresii infantile cauzate de loviturile cărora le-a fost víctimă din partea tatălui.
Se crede însă că în timpul acestor momente de instabilitate a făcut marile sale opere.

Isaac Newton:
viaţa sa a fost analizată de psihiatrii de renume care au ajuns la concluzia că a suferit de tulburări mentale, dar nu s-a putut discerne care. Fizicianul suferea de probleme psihice, delir, ceea ce se poate vedea în unele texte. Alţii semnalează că  suferea de schizofrenie.

Winston Churchill:
emblematicul premier al Marii Britanii spunea că este într-o luptă permanentă cu « câinele său negru » Această obscură creatură nu reprezenta niciunul din inamicii săi de război, ci depresia.


Ernest Hemingway: scriitorul a suferit de o puternică depresie de care a intenţionat să scape cu electroşocuri. Dar, în loc să i se amelioreze starea, acestea au făcut să sufere de o pierdere de memorie care l-a împiedicat să scrie şi l-a împins la sinucidere în 1961.

Leonardo da Vinci:
era fiul nelegitim al unui avocat florentin care l-a îndepărtat de mama lui, o ţărancă. S-a format ca artist şi şi-a desăvârşit cariera în Milano şi  Roma. Geniul său s-a împletit cu o tulburare bipolară care se poate vedea în opera lui.
 
Howard Hughes: geniul aviaţiei a suferit mai întâi de misofobie, teamă de germeni şi bacterii, ceea ce înseamnă o tulburare incipientă de tulburare obsesiv compulsivă. Cerea lucrătorilor săi să-i servească mâncarea cu mâinile acoperite.

Franz Kafka: Kafka era un solitar, un geniu care suferea de anxietate şi depresie. A lucrat în ascuns într-o companie de asigurări din Praga. De asemenea de migrene şi insomnie, provocată de stres.

Friedrich Nietzsche: boala lui Nietzsche s-a înrăutăţit când a suferit o căderea psihică, din cauza căreia a îmbrăţişat un cal şi să se uşureze în plină stradă. Scria epistole absurde prietenilor, în care dădea semne de megalomanie şi demenţă. Se crede că suferea de tulburări bipolare.

Calígula:
A fost împărat al Romei din 37 până în anul 41 când a fost asasinat. Avea un comportament sexual deşănţat, dormea cu calul şi era incestuos. Suferea de schizofrenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...