Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 18 aprilie 2016

Misterioasa sferă de piatră, cea mai mare din Europa

O sferă gigantică de piatră care pare semiîngropată a fost descoperită în urmă cu o lună într-o pădure din Bosnia. Ar putea să fie cea mai mare piatră fabricată de om, dacă prelucrarea nu a fost totuşi naturală. Straniul obiect care ar putea să fi aparţinut unei civilizaţii vechi a fost găsit în apropiere de
satul Podubravlje Zavidovici de arheologul Semir Osmanagic. Pietroiul, cel mai mare din Europa, a fost descoperit în a doua jumătate a lui martie. Cercetările preliminare au arătat că are o rază cuprinsă între 1,2 şi 1,5 metri. Conţinutul nu a fost analizat încă. Având culoarea maro şi roşiatică, este clar că are un mare conţinut de fier.

Descoperire importantă?

Arheologul Semir Osmanagic spune că este o descoperire important din mai multe motive. În primul rând, ar fi o probă că sudul Europei, Balcanii şi în special Bosnia au fost locul în care au trăit civilizaţii avansate. Acestea ar fi avut o înaltă tehnologie, diferită de a noastră. Cunoşteau puterea forelor geometrice, sfera fiind una din cele mai puternice figure alături de piramidă şi de con. Osmanagic a mai examinat sferele de piatră din granit din sudul statului Costa Rica, sferele de piatră vulcanică din Mexic şi Insula Paştelui. Alţi specialişti se îndoiesc însă că piatra din Bosnia ar avea origine umană şi cred că ar fi mai degrabă o formaţiune naturală.

Aici puteţi vedea poza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...