Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 30 aprilie 2016

Nașterea lui Mesia a împărțit istoria omenirii în două perioade distincte

Iisus Hristos s-a născut la 25 decembrie într-o peșteră din Betleem. Zămislirea Mântuitorului a fost o lucrare Dumnezeiască.

 Fecioarei Maria, din cetatea Nazaret (se se traduce Sfințenie), i s-a arătat Arhanghelul Gavril, care i-
a spus că a fost aleasă să devină mama unui fiu a cărui împărăție nu va avea sfârșit. Maria era logodită cu Iosif, un urmaș al familiei lui David. Ea era o fată pură, care îl iubea pe Dumnezeu și l-a întrebat pe înger cum putea să aibă un copil. Arhanghelul Gavril i-a explicat: "Duhul Sfânt se va pogorî peste tine și puterea lui Dumnezeu te va umbri..."
Nașterea lui Iisus Hristos a bulversat omenirea, împărțind istoria lumii în două perioade înainte și după Hristos. Însă din cauza unei erori care s-a strecurat în stabilirea calendarului actual, nașterea lui Hristos era datată în anii 4 sau 5. În anul 46 î.Hr a fost introdus calendarul iulian (de la numele lui Iulius Cezar), ce fixa prima zi a anului la 1 ianuarie. În secolul VI, un călugăr care trăia la Roma, pe nume Dennis cel Mic, a stabilit din mai multe motive eronate nașterea lui Iisus la 25 decembire anul 754 de la întemeierea Romei. Iisus Hristos s-a născut în Betleemul Iudeii, împlinindu-se profeția lui Mihea: "Iar tu Betleeme casa lui Efrata, nu ești mai mic între miile Iudei" (Mihea V 2, Matei II, 6). Iudeea se traduce "Mărturisie" și Betleemul "Casa Pâinii".
Apropiindu-se timpul să nască, Fecioara Maria - care se afla în Nazaret - este nevoită să meargă la Betleem, deoarece împăratul roman dăduse ordin să se facă recensământul de baștină, pentru a fi înscriși. Și cum Fecioara Maria și Iosif erau din "neamul lui David" înscrierea lor trebuia să se facă în Betleem, "cetatea lui David". Din rânduiala lui Dumnezeu, tocmai atunci a venit timpul să se nască Mesia: "Și a născut pe Fiul său Cel Unul-Născut și L-a înfășat și L-a culcat în iesle pentru că nu mai era loc pentru ei în casa de oaspeți" (Luca 2,1-7).
Despre nașterea Mântuitorului nu a știut nimeni. La început a fost tăinuită, cântată și vestită numai de îngeri. Primii care au aflat de la îngeri această veste au fost păstorii de lângă peștera Betleemului. La scurt timp de la nașterea Domnului, în Betleem au sosut trei crai de la răsărit care s-au închinat Pruncului, aducându-I daruri ca unui împărat, arhiereu și proroc. Craii fuseseră călăuziți spre Betleem de o stea miraculoasă, cu alt mers decât al celorlalte stele, care se arătase pe cer timp de doi ani. Iisus reprezintă forma greacă a numelui ebraic Ioshua, "Mântuitorul", iar Hristos forma greacă a numelui ebraic Messiah, "unsul lui Dumnezeu". Nașterea lui Iisus reprezintă un jalon covârșitor în istoria umanității. Existența Sa, în dinensiunea terestră, ne oferă un om a cărui dublă natură, umană și divină, a lăsat un mesaj etern transmis de-a lungul veacurilor, care și astăzi, după 2000 de ani, își pune amprenta asupra conștiinței, a gândirii și crezului universal.
Astăzi, Betleemul este o frumoasă mică localitate la poalele unui deal aspru, zonă presărată ici-colo cu măslini și chiparoși. Pe locul peșterii în care s-a născut Iisus a fost ridicat de către Împăratul Constantin și mama sa, Elena, în anul 332, o bazilică impunătoare. S-a permis, astfel, venerarea unuia dintre cele mai dragi locuri ale tradiției creștine. În biserică se intră prin mica Ușă a Umilinței ( de 1.20 metri), prin care se poate pătrunde în interior numai aplecat, ca și când s-ar intra într-o peșteră adevărată. La început, se crede că ușa avea dimensiuni normale, dar în secolul XVII a fost micșorată pentru ca musulmanii să nu mai poată intra călare în biserică. O stea de argint, luminată de 15 candele argintate, care reprezintă diferitele comunități creștine, indică locul tradițional al nașterii lui Hristos. Steaua poartă inscripția latină "Hic Vriginiae Maria Jesus Christus natus est -1717". Este locul în care turiștii își depozitează mesajele către Mesia și rugăciunile personale. Din păcate, Iisus Histos, Mântuitorul omenirii, a fost de la o vreme ținta unor blasfemiatori care, din lipsă de talent autentic, aleargă în van după glorie plăsmuind monstroase fantezii care mai de care mai ridicole în goana după șocantul ieftin. Vândut și răstignit pentru a nu știu câta oară de răutatea oamenilor, Iisus se ridică deasupra tuturor imposturilor și reînvie de fiecare dată și mai nepieritor. Oamenii de reală valoare îl descoperă întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, și regretă rătăcirile anterioare. Așa s-a întâmplat și în cazul celebrei scriitoare americane Anne Rice, autoarea la fel de celebrului roman - după care s-a făcut un film omonim - "Interviu cu un vampir". Rice, cea mai bine vândută scriitoare de roman gotic, a dezvăluit în "Newsweek" că l-a descoperit pe  Dumnezeu și a hotărât să dedice viitoarea ei carte lui Iisus Hristos: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...