Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 29 iulie 2016

Minunea de a rezista în viață două săptămâni fără apă și fără mâncare

Aflat în vizită la Auschwitz, odiosul lagăr de exetrminare în care naziștii lui Hitler au ucis 1,2 milioane de evrei, Papa Francisc s-a rugat în celula sfântului Maximilian Kolbe, un călugăr și preot franciscan care a luat locul unui deținut lăsându-se executat cumplit prin înfometare.
Părintele, care se afla în lagăr pentru că a ascus în mânăstire 2.000 de evrei, ca să-i salveze, deși tatăl său era etnic german, a fost un model de credință și și-a încredințat viața slăvirii Maicii Domnului. A organizat o Militia Immaculata (Armata Imaculatei) pentru a-i converti pe dușmanii bisericii, în special francmasonii. și pe păcătoși. Lângă Varșovia a întemeiat chiar un ”Oraș al Neprihănitei”, ”Niepokala-now”. A ajuns și în Japonia să propovăduiască credința, întemeind o mănăsire la Nagasaki. Pe când se afla încarcerat la Auschwitz, în blocul 14, trei colegi prizonieri au dispărut. Pentru că nu au fost găsiți în 48 de ore, SS-istul
Karl Fritzsch, comandant adjunct al lagărului, a dispus uciderea prin înfometare a fiecărui al 10-lea deținut din acel bloc. Fiindcă unul dintre deținuții selectați pentru cumplita moarte, Franciszek Gajowniczek, a început să țipe ”Soția mea! Copiii mei”, Kolbe s-a oferit voluntar să-i ia locul. Potrivit unui martor ocular, preotul se ruga tot timpul în mijlocul celulei. După două săptămâni de înfometare și deshidratare, a fost singurul pedepsit care a rămas în viață. Gărzile au decis să elibereze totuși celula și i s-a făcut lui Kolbe o injecție letală cu acid carbolic. Părintele a ridicat mâna stângă și a așteptat calm să i se facă injecția fatală. A fost ucis, în mod miraculos, chiar în ajunul sărbătorii de Adormire a Sfinteri Maria, la 14 august 1941. Avea doar 47 de ani. Rămășițele sale au fost incinerate chiar în ziua de Sărbătoare a Maicii Domnului, la 15 august. A fost beatificat în 1974 de Papa Paul al VI-lea și canonizat în 1952 de Papa Ioan Paul al II-lea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...