Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 19 august 2016

Misterul sicriului de aur

Sicriul de aur al celui mai mare sultan otoman a fost descoperit la 450 de ani de la moartea sa. Cercetătorii cred că au descoperit locul de veci al lui Suleyman Magnificul într-un oraș maghiar.  Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii, a realizat expansiunea otomanilor pe parcursul celor 46 de ani de domnie până la moartea sa în 1566.
În prezent, sicriul de aur în care se zvonește că organele sale au fost înhumate, va fi dezgropat. Pe colina Turbek de la sud din orașul Szigetvar din sudul Ungariei, cercetătorii unguri și turci lucrează la dezgroparea mormântului, potrivit Al Jazeera . Sultanul, care avea 71 de ani când a murit, a fost cunoscut pentru cuceririle militare care au dus la extinderea influenței poporului său în Balcani, Orientul Mijlociu și nordul Africii pe parcursul regimului său de patru decenii. În timpul domniei lui, imperiul său număra între 20 și 30 de milioane de suflete.


La momentul în care a murit, Suleyman Magnificul era implicat în bătălia pentru cucerirea orașului Szigetvar. Bătălia împotriva habsurgilor, pe care otomanii au câștigat-o, s-a dovedit așa de costisitoare, încât planurile de a invada Viena au fost amânate și, cred istoricii, expansiunea otomană a fost stopată. Potrivit legendei, moartea lui Suleyman Magnificul a fost ținută secretă timp de 48 de zile pentru a permite ca fiul său să preia puterea la sfârșitul războiului. Corpul sultanului a fost dus înapoi la Constantinopol, astăzi Istanbul, pentru a fi înmormântat în propria Moscheie Suleymaniye, însă organele sale interne au fost îngropate în Szigetvar. După ce habsburgii au recucerit zona, ei au distrus așezările otomane, așa că nu s-a mai știut nimic de soarta acestora. Profesorul de geografie Norbert Pap din Pecs a petrecut ani de zile căutând în regiunea unde rămășițele lui Suleyman ar putea fi ascunse. ”Când am început căutările, în 2012, am analizat o mulțime de surse, am analizat pământul și geografia locală, încercând să reconstituim locurile din acea vreme”, a spus el. ”Ne-am dat seama că locația trebuie să fie total diferită de locul unde se află biserica și Parcul Prieteniei. Credem că locul trebuie să fie mai sus și mai departe de castelul Szigetvar”, a adăugat el. Și acum se crede că răspunsul este Colina Turbek. Ali Uzay Peker, profesor de istoria arhitecturii la Universitatea Tehnică Orientul Mijlociu din Ankara, este convins că este locul corect. Se speră că sicriul va fi adus la lumină la timp pentru o comemorare care va avea loc la Szigetvar la 7 septembrie, la care este așteptat, între alții, președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Prezența sa ar putea arăta o dorință de a investi într-o posibilă exploatare turistică, deși relațiile dintre liderul turc și președintele ungar Viktor Orban sunt destul de reci. Anul trecut, conducătorul maghiar a spus că refugiații musulmani vor submina rădăcinile creștine ale Europei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...