Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 10 septembrie 2016

Misterele abdicării papei Benedict

Cotidianul german BILD a publicat recent un interviu cu papa Benedict în care acesta răspunde la mai multe întrebări legate de culisele abdicării sale din anul 2012.
Întrebat dacă regretă decizia sa, acesta a spus că, dimpotrivă, îi mulțumește lui Dumnezeu că nu mai are această responsabilitate care îl împovăra rău de tot. Acum se simte liber, trăiește o viață armonioasă. Papa a declarat că în fiecare zi crede că a luat decizia corectă.

La întrebarea dacă a avut teamă că cineva o să-l convingă să se răzgândească, acesta a declarat că desigur că știa că vor încerca să-l facă să se răzgândească, însă nu a avut teamă pentru că a avut certitudinea că asta trebuia să facă.
Fiindu-i reamintită povestea valetului său Paolo Gabriele care i-a furat documente private, acesta spune că nu a simțit o dezamăgire sau o durere profundă, ci doar nu înțelege cum a putut să facă așa ceva.
Întrebat dacă a avut vreo importanță faptul că era dezamăgit de oamenii săi, acesta a spus că nu. Cazul Paolo Gabriele a fost doar unul nefericit și el nu are nicio vină deoarece acesta a fost testat de instanțe acreditate și că astfel de cazuri nu sunt rare în lume. Papa Benedict a declarat că nu este adevărat că a fost nevoit să abdice din cauza scandalui Vatileaks sau din cauza problemelor financiare. Acesta a declarat că nu ar fi abdicat dacă Vaticanul s-ar fi aflat într-o situație grea. Drept dovadă, acesta a abdicat după ce a fost din nou armonie.
Fiind întrebat dacă a fost șantjat, papa a spus că nu a fost șantajat de absolut nimeni. Acesta spune că dacă ar fi fost cazul nu ar fi cedat și că nu ar fi abdicat niciodată sub presiune.
La întrebarea dacă a fost pus să facă lobby pentru homosexuali, acesta spune că a fost descoperit un grup de cinci persoane, însă a fost dizolvat.
Fiind întrebat ce a simțit atunci când s-a despărțit de colegii săi, acesta a spus că a fost foarte mișcat. Colegii și-au luat rămas bun de la el cu lacrimi în ochi și la plecare după ce a auzit clopotele de la Vatican a înțeles că toată lumea îi mulțumește pentru tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...