Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 30 septembrie 2016

Misterele femeii care poate să miroasă boala Parkinson

   Joy Milne din Perth, Australia a dezvoltat abilitatea unică de a putea mirosi boala Parkinson.
  Boala Parkinson a devenit o problemă în continuă creștere în ultimii ani, unul din 500 de oameni suferind de această boală care cauzează tremurători, dificultate de mișcare, încetinire și multe probleme psihice, cognitive și de comportament.

  Nu există în prezent un proces definitiv de diagnosticare a bolii Parkinson, însă oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh au rămas uimiți recent de o femeie care pare că are capacitatea de a detecta boala cu nasul.
  Joy Milne a realizat pentru prima dată că are acest talent unic după ce a detectat un miros distinct și neobișnuit la soțul ei cu mai mult de șase ani înainte de a fi diagnosticat.
  Mirosul lui se schimbase și îi era dificil să-l descrie, spune ea. A fost dintr-o dată, a simțit un miros ca de mosc.
  De abia când a început să se întâlnească cu alți oameni suferinzi de la asociația britanică pentru tratarea bolii Parkinson a realizat că poate simți același miros la ei ca și la soțul ei.
  Oamenii de știință care i-au testat abilitățile erau extrem de impresionați.
  Prima dată când au testat-o pe Joy au recrutat șase persoane cu Parkinson și alte șase sănătoase, potrivit doctorului Tilo Kunath. I-au pus să poarte un tricou timp de o zi și după aceea le-au pus în niște pungi și le-au însemnat. Sarcina ei era să spună cine are Parkinso și cine nu are. Aceasta a ghicit la 11 din 12.  Incredibil este faptul că pentru cea de-a 12-a persoană la care nu nimerise inițial s-a dovedit în cele din urmă că și aceasta suferea de Parkinson. Astfel, aceasta a ghicit în proporție de 100 la sută.
  Este depus efort în momentul de față pentru a determina cum anume poate Joy să detecteze boala prin miros și să se obțină astfel un mod de încredere  pentru diagnosticarea pacienților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...