Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 3 noiembrie 2016

Misterele obiectului straniu găsit recent pe Marte

   Robotul Curiosity al celor de la NASA a privind îndeaproape un meteorit cu o formă ciudată așezat pe suprafața planetei roșii.

  Obiectul ciudat de dimensiunea unei mingi de golf a fost observat pentru prima dată de oamenii de știință după ce a fost capturat de camera MastCam a robotului într-o zonă în care a a mers spre finalul lunii trecute.
 După ce a studiat mai atent prin camera specială ChemCam s-a descoperit că obiectul care a fost numit "Egg rock" (piatra ou) este de fapt un meteorit care conține fier și nichel. Horton Newson, inginerul din echipa care se ocupă de ChemCam spune că meteoriții de fier dau indicii că au fost diferiți asteroizi care au explodat, iat fragmentele rezultate au ajuns pe Pământ și Marte.
  Meteoriții găsiți pe suprafața planetei Marte pot avea potențialul de a ne dezvălui multe despre modul cum s-a schimbat mediul planetei de-al lungul a mulți ani.
  Regiunea unde a fost găsită piatra ou unde Curiosity a ajuns în drumul către muntele Sharp deja se crede că ar fi oferit condiții care odată erau favorabile pentru viața microbiană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...