Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 28 noiembrie 2016

Misterele universurilor paralele

   Teoria lumilor multiple care interacționează între ele face legătura între fizica cuantică și ideea lumilor paralele infinite. Ideea că trăim în una dintre lumile infinite aproape identice nu este deloc nouă, find propusă anterior de multe ori de fizicieni precum Hugh Everett, care în 1957 și-a făcut publică interpretarea lumilor multiple din perspectiva mecanicii cuantice.

  Teoria lui Everett a sugerat că există un potențial infinit număr de universuri paralele în care toate variantele modificate posibile ale istoriei au loc.
 Într-un univers, de exemplu se poate să fi murit într-un accident de mașină luna trecută în timp ce într-un alt univers probabil că am devenit președintele țării. Orice rezultat posibil a avut loc în cel puțin unul din aeste universuri. Fiecare versiune de istorie a avut loc într-un univers.
 Un aspect al teoriei lui Everett, pe de altă parte, care sugerează că niciunul dinte aceste universuri nu ne influențează actualul univers a avut mult timp critici deoarece face întregul concept imposibil de testat. Totuși, în prezent, o echipă de fizicieni de la centrul Universității Griffith pentru Dinamici Cuantice și de la Universitatea din California au descoperit o nouă versiune, cea a teoriei lumilor multiple care interacționează între ele. Această versiune revizuită a teoriei scoate în evidență ideea lui Everett privind universuri potențial infinite, însă diferă prin faptul că indică că lumile paralele similare pot cunoaște o forță universală de repulsie fiind modul cum au loc toate fenomenele cuantice. Asta înseamnă că nu numai că va fi posibil să facem teste privind existența universurilor paralele ci și că într-o zi va fi posibil ca să vedem sau să interacționăm cu aceste lumi alternative.
  Doctorul Michael Hall de la Universitatea Griffith spune că frumusețea teoriei lor este că dacă există de fapt doar o lume, teoria lor se reduce la legile mecanicii lui Newton în timp ce dacă există un număr gigant de lumi, atunci se reduce la legile mecanicii cuantice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...