Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 20 decembrie 2016

O mare nenorocire ne aşteaptă în 2017? Aşa prezice un ritual vechi de 700 de ani.


Există temeri că anul care vine va aduce calamităţi şi dezastre, fiindcă sângele lui San Gennaro (Sfântul Ianuarie) nu s-a lichefiat. Acest lucru se crede că este un semn rău. Experţi religioşi din Napoli se tem că în 2017 ar putea să vină nenorociri, după ce fiola veche de 1.700 de ani cu sângele sfântului nu s-a lichefiat.
Arhiepiscopul oraşului, cardinalul Crescenzio Sepe, care are fiola sacră spune că aceasta conţine sângele lui San Gennaro. Aceasta este scoasă de trei ori pe an din sicriu în cursul unui ritual religios şi, de fiecare dată, se lichefiază. În anii în care nu se întâmplă minunea lichefierii sângelui condensate au avut loc dezastre, invadarea Italiei de către nazişti, epidemia de holeră, cutremur uriaş care a ucis mii de oameni. Vineri, în cadrul ultimului ritual, sângele sfântului nu s-a lichefiat. Întâmplarea este interpretată drept un semn rău pentru cei care sperau ca 2017 să fie un an mai bun decât 2016, care a adus criză umanitară în Siria, epidemie de Zika şi cutremure în Italia. Uneori lichefierea se produce după mai mult timp, însă de această dată nu s-a produs deloc. Iată ce s-a întâmplat în rarele cazuri când nu s-a lichefiat, cum s-a întâmplat vinerea trecută:
Septembrie 1939 şi 1940: Începutul celui de-al Doilea Război Mondial şi începutul implicării Italiei în conflagraţie.
Septembrie 1943: Anul ocupaţiei Italiei de către nazişti
Septembrie 1973: Izbucnirea unei epidemii devastatoare de holeră în Napoli.
Septembrie 1980: Un cutremuri de 6.9 în Irpinia a dus la moartea a 2,483 persoane, rănirea altor  7700 şi 250.000 de persoane sinistrate.

 Sângele sfântului Ianuarie (Napoli)
2,5 milioane de turişti vin să vadă de trei ori pe an sângele sfântului Ianuarie lichefiindu-se. Martirul a fost decapitat în 305, în timpul persecuției lui Dioclețian, iar o persoană evlavioasă i-a colectat sângele. 
San Gennaro este un sfânt martir recunoscut de tradiția catolică și ortodoxă, celebru mai ales datorită relicvelor sale din catedrala din Napoli. De asemenea este unul dintre sfinții patroni ai orașului Napoli. Miracolul lichefierii are loc de trei ori pe an de 700 de ani:
  • sâmbătă înainte de prima duminică de mai, data transferării relcvelor
  • la 19 septembrie, data comemorării martiriului din 305, cea mai importantă ceremonie
  • 16 decembrie, data aniversării erupției Vezuviului din 1631, care a făcut 4.000 de morți, dar a cruțat orașul Napoli 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...