Un experiment științific a arătat faptul că nu trebuie neapărat să mâncăm usturoi ca să simțim gustul de usturoi.
În cadrul unui videoclip postat de către Societatea Americană pentru cercetarea Substanțelor Chimice
care face parte din seria Weird Food Tricks (Trucuri alimentare ciudate). cercetătorii au demonstrat că este posibil să simțim gustul de usturoi prin absorbția usturoiului de pe tălpile picioarelor.
Pentru a încerca acest experiment, tăiați o bucată de usturoi proaspăt în două, frecați-o pe tălpile picioarelor și apoi înfășurați tălpile cu niște pungi de hărtie. După aproximativ o oră veți începe să simțiți gustul de usturoi în gură. Motivul nu este că mirosul de usturoi este în aer, ci faptul că una dintre substanțele din usturoi, Alicina poate să intre în piele și să traverseze organismul până ajunge în gură. Voi ce părere aveți?
care face parte din seria Weird Food Tricks (Trucuri alimentare ciudate). cercetătorii au demonstrat că este posibil să simțim gustul de usturoi prin absorbția usturoiului de pe tălpile picioarelor.
Pentru a încerca acest experiment, tăiați o bucată de usturoi proaspăt în două, frecați-o pe tălpile picioarelor și apoi înfășurați tălpile cu niște pungi de hărtie. După aproximativ o oră veți începe să simțiți gustul de usturoi în gură. Motivul nu este că mirosul de usturoi este în aer, ci faptul că una dintre substanțele din usturoi, Alicina poate să intre în piele și să traverseze organismul până ajunge în gură. Voi ce părere aveți?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment