Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Barcelona, un oraș fabulos care trebuie neapărat vizitat

      Barcelona este al doilea oraș ca mărime al Spaniei.
      Orașul este situat la Marea Mediterană și este un oraș uimitor care merită vizitat. Barri Gotic (cartierul gotic) este un centru fabulos pe unde trece celebrul bulevard Las Ramblas. Majoritatea

foto: M. Avram

clădirilor datează din Evul Mediu, restul datând din Epoca Romană. Arhitectura modernă catalană
(cunoscută și sub numele de Art Nouveau în Europa) s-a dezvolt între anii 1855 și 1950 și a lăsat o moștenire importantă în Barcelona. Multe din clădirile de aici se află pe lista clădirilor din patrimoniul UNESCO.
     Opera arhitectului Antoni Gaudi și-a lăsat amprenta asupra orașului catalan. Una din clădirile cele mai importante proiectate de către Gaudi este Casa Mila, un complex de locuințe cu o fațadă ondulată care a avut drept sursă de inspirație muntele sfânt al Cataluniei, Montserrat.
   De departe, cel mai mare proiect al lui Gaudi a fost Catedrala Sagrada Familia la care a lucrat timp de 40 de ani și încă nu este terminată. Aceasta are patru turnuri, fiecare dintre ele fiind placat cu o ceramică multicoloră și cu porți de piatră care arată ca și cum ar fi făcute din ceară. Palatul și parcul Guell sunt alte opere importante ale lui Gaudi. Alte clădiri care se află în patrimoniul UNESCO sunt Palatul Música Catalana și Spitalul Sant Pau.
 Barcelona are o mulțime de muzee. Muzeul național de artă catalan deține o colecție foarte cunoscută de artă romană, iar muzeele Fundació Joan Miró, Fundació Antoni Tàpies și Muzeul Picasso au colecții importante de artă ale artiștilor cu același nume. Orașul mai are mai multe muzee de istorie și de arheologie precum Muzeul de Istorie, Muzeul Arheologic și Muzeul Maritim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...