Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 10 ianuarie 2017

Cum se vede planeta noastră de pe Marte - continuare

Un telescop al NASA a realizat o serie de fotografii de înaltă rezoluție în care putem vedea cum se văd Pământul și Luna de pe Marte.


Astfel de fotografii au mai fost făcute în trecut, însă acum Pământul și Luna apar ca niște puncte mici
și indistincte. Noile fotografii au fost făcute pe 20 noiembrie 2016 cu camera HiRISE de pe nava spațială NASA Mars Reconnaissance Orbiter. Din anul 2006 nava orbitează în jurul planetei Marte.
Imaginea pe care o puteți vedea mai sus are drept sursă două imagini de fapt care au fost combinate pentru a face să se vadă cât mai multe detalii ale Pământului și Lunii. Luna se vede mult mai întunecată decât Pământul și de aceea sunt necesare alte setări ale camerei și o luminozitate mai puternică.
Imaginea combinată arată poziția și dimensiunea corectă a Pâmântului și a Lunii și distanța precisă dintre ele. Distanța este în jur de 30 de ori cât diametrul Pământului.
Zona de culoare verde-maronie din mijlocul imaginii Pământului este Australia. Asia de Sud-Est este regiunea de culoare roșie din partea superioară, iar regiunea de jos de tot din stânga este Antarctica.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...