Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 18 ianuarie 2017

S-au găsit rămășițele celei mai importante regine a Prusiei?

    Regina Elisabeth Christine a Prusiei a murit în anul 1797 și a fost înmormântată în Domul din Berlin. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Domul a fost distrus și s-a crezut că rămășițele reginei prusace au fost arse. 94 de sarcofage reprezentând 500 de ani din istoria familiei Hohenzoller încă mai sunt sub Dom.

    Istoricii au deschis sicriul cu numărul 93. Pe acesta scrie "Necunoscut", iar experții l-au crezut inițial gol și au vrut să-l restaureze. S-a descoperit recent că în sicriu se mai află un mic sarcofag de zinc, la fel ca cele în care se adunau oasele din ruinele celui de-al doilea Război Mondial.
   Elisabeth Christine a fost nevasta neiubită a lui Friedrich cel Mare, regele Prusiei. Cu toate acestea, ea conducea la curte și prelua multe din sarcinile sale. Conform ultimei sale dorințe, ea a fost înmormântată într-un sicriu de lemn cu o inscripție de argint. Dacă mergeți acum la cripta Hohenzoller, puteți vedea doar un panou pe care scrie: "Regina Elisabeth Christine - Sicriul ei a fost distrus în cel de-al doilea Război Mondial". Scriul ei poate că da, dar și rămășițele ei? Este posibil ca acestea să nu fi fost arse complet. Istoricii se gândesc să facă o analiză ADN a oaselor găsite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...