Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

luni, 20 martie 2017

NASA vrea să folosească Soarele pe post de lupă

Oamenii de știință au venit cu un nou plan ambițios de a avea o vedere mai bună asupra planetelor extrasolare. Telescoapele au înregistrat o dezvoltare destul de mare în ultimele decenii, iar o dată cu următorul telescop James Webb va fi posibil să vedem ce se află ascuns în spațiu mai bine ca oricând.

Elementul cheie este un fenomen cunoscut sub numele de efectul lentilelor gravitaționale care are loc prin modul în care lumina se curbează în jurul obiectelor masive din spațiu, mărind astfel ceea ce se află între ele.
Astronauții deja s-au folosit de avantajul acestui efect de ani buni, însă acum au venit cu un plan de a ne folosi de Soare ca și o lupă cosmică uriașă care să ne ajute să putem vedea ceea ce se află pe suprafața lumilor extrasolare aflate la mare depărtare.
Ideea este cu siguranță una ambițioasă, deoarece pentru a reuși atunci instrumentele de observare ar trebui să fie situate la o așa depărtare de Soare ca și cum ar fi în spațiul interstelar.
Dacă acest lucru va avea succes, atunci cercetătorii cred că vom putea obține imagini de aproape a suprafeței unei planete aflată la o distanță de 100 de ani lumină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...