Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 4 martie 2017

Stockholm, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei

Orașul Stockholm este situat pe coasta de est a Scandinaviei unde lacul Mälaren se întâlnește cu Marea Baltică și este cunoscut pe întreg globul pentru frumusețea sa. Orașul este poziționat pe 14 insule ceea ce face capitala Suediei să fie un loc cu adevărat splendid.


Contele Jarl a construit o fortăreață în 1522 pe insula care mai târziu avea să fie cunoscută drept
Orașul Vechi (Gamla Stan) pentru a proteja pasajul îngust dintre Marea Baltică și lacul Mälaren. Se spune că el a ales acest loc aruncând un buștean (suedeză:stock) în apă pentru a vedea unde il duce curenții. Era cel mai bun loc pentru vasele care se întorceau. Astfel, a primit numele Stockholm. În mijlocul secolului al XV-lea, Stockholm a devenit capitala regatului care pe atunci cuprindea și Norvegia și Danemarca. Primul rege încoronat în Stockholm a fost Gustav Vasa în 1523. De atunci, orașul este reședința casei regale.
Orașul vechi și-a păstrat rețeaua de străzi cu aer medieval și aici se pot găsi clădiri care au aproape toate stilurile occidentale. Orașul vechi este plin de culoare, multe din clădirile de aici fiind vopsite în continuare în culorile originale: Clădirile din secolul al XVII-lea sunt roșii, cele din secolul al XVIII-lea galbene, iar cele de mai târziu sunt fie albe sau gri.
Exista o mulțime de atracții turistice în acest oraș splendid. Palatul regal în stil baroc, Drottningholm, a fost construit în secolul al XVI-lea, iar în prezent este reședința casei regale suedeze. Orașul este un loc popular pentru excursii și are o mulțime de grădini frumoase. Există mai mult de 70 de muzee diferite în oraș. Muzeul de Național are o colecție numeroasă de artă, 16 000 de picturi (dintre care unele de Rembrandt) și 30 000 de alte opere. Muzeul Modern cuprinde opere mai moderne ale unor pictori precum Picasso sau Dali. Muzeul Nordic este un muzeu etnologic care prezintă cultura suedeză, iar muzeul Vasa cuprinde vasul regal Vasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...