Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Orașul Ho Chi Minh, un oraș al contrastelor

Cel mai mare oraș din Vietnam este traversat de râul Saigon și este situat în apropiere de delta Mekong. Până în anul 1976, Saigon a fost capitala din Vietnamul de Sud.
 După victoria obținută de armata populară vietnameză, multe regiuni din apropiere au fost incluse în
oraș, iar acesta a primit mai apoi numele Ho Chi Minh acesta provenind de la conducătorul revoluționar din Vietnamul de Nord care a murit în 1969.
Atât turiștii cât și locuitorii din oraș au tendința de a scurta numele spunându-i HCMS sau continuând să-i spună Saignon. Orașul este dinamic și plin de oameni munciori fiind centrul economic și cultural al țării. Mulți din zonă vor spune că orașul nu s-a schimbat foarte mult din perioada colonială și până acum, însă din 1975 acesta a primit și o mulțime de elemente de arhitectură modernă.
Există o mulțime de clădiri vechi interesante, muzee și galerii în Ho Chi Minh.
Traficul care constă în mare parte din motociclete și scutere este foarte aglomerat și haotic fără a respecta chiar și elemente simple cum a fi trotuare sau trecători. Cu toate acestea, în mod surprinzător, aici au loc puține accidente. Aici se găsește un număr mare de baruri, restaurante, piețe, negustori și cafenele.
Acesta este un oraș al contrastelor, cu obiceiuri vechi care se întrepătrund din ce în ce mai mult cu elemente moderne. Acest punct de răscruce dintre vechi și nou se poate observa cel mai clar probabil la pagoda Phung Son Tu, o oază mică înconjurată de zgârie-nori în centrul orașului Ho Chi Minh.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...