Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 8 aprilie 2017

Tel Aviv, perla Israelului

  Orașul Tel Aviv nu are de fapt o vechime mai mare de 100 de ani. Acesta a fost fondat în anul 1909 de către imigranții evrei care și-au întemeiat orașul lângă o plajă frumoasă și goală situată în nordul vechiului oraș portuar Jaffa (Jafo).
 Multe porțiuni ale orașului au fost construite de către refugiați din Germania în așa numitul stil
Bauhaus, ceea ce a făcut ca Tel Aviv să fie trecut pe lista patrimoniului Unesco și să primească porecla de "Orașul alb".
    Valul de noi imigranți din timpul și de după cel de-al doilea Război Mondial a crescut simțitor populația orașului, determinând construcția rapidă de clădiri de mahala în frumosul oraș. De abia acum 25 de ani, orașul și-a redobândit strălucirea liberală, tinerească și plină de viață de altădată. Tel Aviv-ul s-a extins aproximativ 14 km de-a lungul coastei și constă dintr-un număr de 3 orașe de sine stătătoare cu un număr total de 3 milioane de locuitori și a inclus și orașul Jaffa.
  Ca și atracții turistice se numără noua Operă și galeriile care și-au făcut apariția peste tot. Portul din nord a fost restaurat, iar plaja din apropiere se spune că este una dintre cele mai bune și cele mai fine din lume. Bulevardul principal este Tayelet, care este mereu plin de cicliști și oameni plecați la plimbare. De-a lungul promenadei de nisip Hayarkon se află o serie de hoteluri de lux și restaurante.
  Cu toate că guvernul și parlamentul din Israel se află la Ierusalim, cele mai multe țări (și ONU) privesc Tel Aviv-ul drept capitala Israelului. Aici se află de asemenea aproape toate ambasadele.
 Având în vedere că Tel Aviv-ul nu este foarte departe de Fâșia Gaza, aici au fost câteva atentate teroriste. Cu toate acestea nu i-a împiedicat pe cei din Tel Aviv să-și trăiască viața normală în acest oraș multicultural, tineresc și modern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...