Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 13 mai 2017

Istanbul, un oraș de-a dreptul superb

Istanbul este un oraș de-a dreptul magic având o serie amețitoare de palate frumoase, cupole și minareturi, străzi pietruite, clădiri vechi de lemn, cartiere cu clădiri înalte de beton, bazaruri, cerșetori, negustori, chiciuri.

Aici a fost un oraș de la începutul timpurilor care să facă trecerea din Europa în Asia. De-a lungul
secolelor, acesta a fost capitală a Imperiului Roman și a avut mai multe nume: Byzantion, Constantinopol, Istanblul. Atunci când a fost înființată republica turcă în 1923, Ankara a devenit capitală, însă Istanbulul a rămas centrul cultural și economic al Turciei.
Istanbulul este situat la strâmtoarea Bosfor cu rădăcinile aproape ancorate în Asia, însă orientat către Europa. În partea europeană, orașul este împărțit în partea de nord și partea de sud. În partea de sud se află Moscheea Albastră, palatul sultanului, Topkapi (din secolul al XV-lea) și Hagia Sofia ("mama tuturor bisericilor"), o capodoperă în stil bizantin. Aici se află și Kapalıçarşı, marele bazar, un labirint impresionant de alei înguste de unde puteți cumpăra absolut orice de la vechituri și până la covoare scumpe. La doar câteva minute se află moscheea Suleymanye, o impresionantă moschee otomană, iar puțin mai departe se află biserica Kariye Camii.
La nord de podul Galata se află impozantul turn Galata Kulesi, construit în secolul al XIV-lea care îți oferă o priveliște fantastică. Bulevardul principal İstiklal Caddesi este mărginit de o arhitectură splendidă de tip Fin de siècle și duce către piața Taksim și la Cumhuriyet Anıtı, monumentul ridicat în memoria republicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...