Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 27 mai 2017

Roma, un oraș care respiră istorie

    Roma este situată pe coasta de vest a Italiei, pe malul râului Tibru. Orașul este de 2500 de ani un puternic centru politic și economic. Capitala Italiei respiră istorie, atât veche cât și modernă. Cei mai mulți turiști sunt atrași de ritmul intens, totul părând că se desfășoară cu o mare agitație.

Foto: Oliver Avram

 Totuși, aici se găsesc și locuri liniștite unde puteți să reflectați. Un lucru este cert: fie că vă gândiți să
faceți cumpărături pe Via Veneto, sau să vizitați ruine vechi sau să admirați operele lui Leonardo da Vinci nu veți fi dezamăgiți.
   Capitala Italiei este unul dintre puținele orașe europene care a scăpat de cel de-al doilea Război Mondial fără prea multe pagube și a putut să-și păstreze caracterul renascentist și baroc. Având mai mult de 900 de biserici și bazilici, Roma și-a păstrat numele de centru creștin de-a lungul secolelor. Dintre cele mai importante putem numi San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore și San Lorenzo Fuori le Mura.

   În centrul Romei se află Vaticanul. Orașul sfânt este o enclavă separată și independentă în cadrul țării. Catedrala San Pietro a fost ridicată în timpul papei Alexandru al VII-lea, pentru ca cât mai mulți oameni posibil să poată vedea atunci când acesta îi binecuvânta de la fereastră. În Vatican se află de asemenea și celebra bibliotecă Camerele lui Rafael și lucrările renumite ale lui Leonardo da Vinci, Rafael, Giotto și Botticelli. Muzeul din Vatican, care a fost înființat de papa Iulius al II-lea în secolul al XVI-lea și expune colecțiile enormă a bisericii catolice, include și Capela Sixtină.
  În Roma se află toate comorile culturale posibile. Cele mai importante le găsiți la Galleria Borghese, Palazzo Doria Pamphili, muzeele Capitoline, Muzeul Nazionale delle Terme, Galleria Colonna și palatul Barberini.

  Vechiile ruine romane sunt desigur printre cele mai importante din lume. Dintre monumentele cele mai importante amintim Colina Palatină, Forumul Roman, Augustus Ara Pacis, termele lui Dioclețian, Panteonul, catacombele, Colosseumul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...