Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 1 iulie 2017

Heraklion, orasul cu o istorie insangerata

        Acum aproximativ 2000 de ani i.H.r, Heraklion era orasul portuar din Knossos, capitala din perioada minoica din partea de nord a Cretei. Ruinele orasului antic s-au pastrat misterios de bine si se intind 5 km. de-a lungul tarmului.


        Piratii saraceni au venit aici in anul 824 si au imprejmuit orasul cu un sant urias cu apa si au folosit orasul drept baza pentu raidurile pe care le desfsurau de-a lungul coastelor Marii Mediterane si pe insule. Acestia au fost victoriosi in razboiul cu Imperiul Bizantin cu 140 de ani inainte ca acestia sa fie in cele din urma infranti.  
        Venetienii au cumparat Creta in secolul al XIII-lea si insula a devenit cel mai important centru comercial si cultural din estul Marii Meditarane. La sfarsitul secolului al XII-lea, Imperiul Otoman a preluat controlul asupra insulei dupa un asediu de 22 de ani. In cele din urma, in anul 1897, miscarea de rezistenta cretana a avut succes si a obtinut independenta. Cativa ani mai tarziu, Creta a decis sa faca parte din Grecia.
       In prezent, Heraklion este un oras modern si centrul economic al Cretei. Daca hoinarim prin orasul vechi ne este amintit in mod constant trecutul insangerat si puternic: zidurile fabuloase ale orasului si fortareata construita de venetieni cu ajutor autohton, amestecul fascinant de arhitectura veche de acum 800 de ani si superbele cladiri venetiene si otomane.    
       O fantana decorativa din secolul al XII-lea, Liondaria, domina Plateia Venizelou, o piata centrala frumoasa inconjurata de buticuri si cafenele. La piete putem gasi legume si fructe multicolore, miere produsa local, ulei de masline si vin.
        Pub-urile si barurile muzicale sunt deschise non-stop, iar orasul care este al patrulea cel mai mare este plin de energie si activitate.


 
  


  








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...