Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 20 iulie 2017

S-a dezvoltat un nou instrument care să vâneze extratereștrii

Oamenii de știință au descoperit un nou mod de a scana cerurile pentru pulsuri de lumină care să provină de la o civilizație extraterestră. Institutul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence - în traducere: Căutare de inteligență extraterestră) încearcă să determine dacă suntem sau nu singuri în
Univers de mai bine de 30 de ani, însă, în ciuda eforturilor sale, nu a reușit încă să găsească dovezi clare care să sugereze că mai există o altă civilizație în afară de cea a noastră.
Una dintre cauzele acestui lucru este, potrivit oamenilor de știință faptul că privim lucurile dintr-o perspectivă greșită.
Dacă o civilizație extraterestră avansată care ne-a descoperit planeta noastră cu telescoapele lor încearcă să ne contacteze prin trimiterea unor pulsuri scurte de lumină laser pentru a ne atrage atenția?
Telescoapele standard de astăzi nu sunt capabile să detecteze astfel de pulsuri, asta însemnând că nu vom putea niciodată să le vedem.
Acum, în încercarea de a face posibil acest lucru, SETI vrea să dezvolte un nou tip de instrument special care să scaneze cerurile noastre după astfel de pulsuri scurte de lumină.
Fiind cunoscut sub numele de "Laser SETI", proiectul este în momentul de față în dezvoltare și caută susținători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...