Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 5 august 2017

Brasilia, un oraș tânăr splendid

     Orașul a fost întemeiat și construit ca și capitală pentru a încuraja colonizarea internă a regiunii. Construcțiile au început în anul 1956 și s-au terminat în mod oficial după doar 41 de luni, în aprilie 1960. De proiectarea orașului s-a ocupat Lucio Costa și arhitectul principal Oscar Niemeyer. Brasilia
a ajuns pe lista patrimoniului Unesco în anul 1987.
   Forma de bază a orașului este o cruce, iar din aer arată ca un fluture. Aici se pot numi câteva dintre clădirile simbol ale orașului: Palacio da Alvorada - reședința oficială a președintelui, clădirea Congresului, Complexo Cultural da Republica și podul Kubitschek construit deasupra lacului Paranoa este unul dintre atracțiile principale. Totuși, clădirea despre care se spune că merită cel mai mult de văzut este Catedrala. Aceasta a fost proiectată tot de Niemeyer, iar formele sale circulare simbolizează mâinile strânse pentru rugăciune.
   Turnul de televiziune este locul de unde puteți avea o panoramă asupra orașului, în timp ce Ermida Dom Bosco oferă o panoramă asupra lacului Paranoa unde puteți lua parte la apusuri de soare fabuloase.
  Acest oraș tânăr cu arhitectura sa modernă merită neapărat să-l vizitați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...