Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 1 august 2017

Misterele tocurilor

O veste bună și una rea! Tocurile sunt bune pentru sănătate, dar nu sunt bune pentru tălpi. Femeile care poartă tocuri se simt mai atrăgătoare. Deci, tocurile sunt foarte bune pentru psihicul lor, pentru starea lor de bine. Bărbații sunt de două ori mai atrași de o femeie cu tocuri decât de una fără tocuri. Însă tocurile fac foarte rău sănătății. Cauzează dureri de spate, luxații, ruperi de glezne, monturi. Istoricul tocurilor este de asemenea foarte interesant.
Caterina de Medici a lansat moda tocurilor
Primele informații despre încălțările cu tocuri provin din Grecia antică. Prima personalitate despre care știm că a purtat tocuri înalte a fost
Caterina de Medici ( care a trait între1519-1589), la nunta ei cu Henric al II-lea al Franței, în 1533. Era scundă, de aceea și-a comandat tocuri, lansând moda tocurilor înalte. Au fost așa de succes, încât au început să fie purtate și de bărbați. Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare, care a trăit între anii 1638- 1715 și a domnit de la 14 mai 1643 – la 1 septembrie 1715, a dat o lege prin care interzicea purtarea tocurilor de către clasele sociale inferioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...