Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 11 septembrie 2017

:Știați că nu știați aceste lucruri

* În insula grecească Tinos, din arhipelagul Ciclade, se află, la Biserica Buna-Vestire, icoana făcătoare de minuni Magalochari (Sfânta Familie), al cărei autor este Sf Luca, care face vindecări. Pelerini din întrega lume vin să aducă daruri de aur și bijuterii scumpe drept mulțumire pentru că s-au făcut bine.


* Plumbul se folosește de 7.000 de ani. Conductele de apă din Roma antică erau făcute din plumb. Însă plumbul este un ucigaș tăcut,
otrăvește sistemul digestiv și cauzează probleme cerebrale la copii. Unii istorice atribuie căderea Imperiului Roman otrăvirii lente cu plumb. Din păcate, oamenii au continuat multă vreme folosirea plumbului pentru conductele de apă multă vreme și prepararea vopselelor pe bază de plumb. Astăzi, s-a renunțat la acestea, s-a exclus și benzina cu plumb. Dar tot se mai folosește plumbul. Fiți foarte atenți!

* Tuberoza se mai numește Floarea Maicii Domnului, fiindcă e originară din Mexic, iar Maica Domnului este patroana Mexicului. Localitatea Hoghilag din județul Sibiu este tărâmul tuberozelor. Localnicii au furat secretele minunatei flori de la sași, care, la rândul lor, le știu de la austrieci. În Europa, tuberozele au fost crescute prima oară în mare secret în abațiile din Franța.

* În Finlanda, vara, Soarele rămâne pe cer 73 de zile în continuu, fenomen numit ”soarele de la miezul nopții”.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...