Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 17 octombrie 2017

Un eveniment cu totul de excepție care nu trebuie sub nicio formă ratat

Mâine, la Librăria Mihai Eminescu din București, va avea loc lansarea cărții „Credinciosul meu dușman” de Elena Dumitrescu-Nentwig. Întâlnirea cu celebra scriitoare și soprana de talie internațională va avea loc începând cu ora 18.00. 

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut
la Brăila.A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, la clasa profesorilor Valentin Teodorian şi Hero Lupescu. Este o soprană lirică a cărei recunoaștere internațională a avut loc în anii `70, după plecarea sa în exil. A interpretat roluri precum Privighetoarea din Păsările de Walter Braunfels, Regina Nopţii din Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart, Violeta din opera Traviata a lui Giuseppe Verdi, cântând cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franţa, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel. După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a iniţiat, predă lecţii de canto unor tineri solişti aflaţi la început de carieră. În ultimii ani şi-a mutat studioul din Belgia în Portugalia. 
În paralel, scrie în limbile română şi germană basme, romane, piese de teatru şi poezii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor şi în presa de specialitate. Primul său roman (având o tentă autobiografică), Naufragiaţii din Brăila, a fost publicat în 2014 la Editura Limes, Cluj-Napoca. Au urmat în 2015 publicaţiile De răsfoit. Basme şi povestiri pentru copii și Noi, romii şi restul lumii, apărute la aceeaşi editură, și în 2017 un senzațional volum de proză scurtă ”Adevărate sau imaginate, de întâmplat, s-au întâmplat”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...