Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 15 noiembrie 2017

Au fost găsite picioarele lui Buddha? Cine este Buddha?

Picioarele incinerate ale lui Budda ar putea să fi fost descoperite într-o cutie veche de 1.000 de ani. Rămășițele lui Siddhartha Gautama ar fi fost găsite în China.
Peste 2.000 de bucăți de oase arse au fost descoperite în zona Jingchuan, împreună cu 260 de statuete buddhiste, potrivit LiveScience.  Se crede că oasele aparțin lui Gautama Buddha, cunoscut și sub numele Siddhārtha Gautama, care a fondat religia buddhistă. Rămășițele de oase și statuetele au fost dezgropate din situl At, unde au mai ieșit la iveală și ruinele unei structuri din templul Mañjuśrī, acum pierdut. Inscripția de pe cutie spune: ”Călugării Yunjiang și Zhiming din Școala Lotus, care a aparținut templului Mañjuśrī al mânăstirii Longxing din prefectura Jingzhou, au adunat peste 2.000 de bucăți din śarīra și din dinții și oasele lui Buddha. Ei au adunat relicvele pe parcursul a 20 de ani. Statuile de 2  metri înălțime au fost create în timpul dinastiei Wei (între 386 și 534) și al dinastiei Song (între 960 și 1279). Nu este clar dacă statuetele au fost îngropate lângă rămășițele lui Buddha.
Cine a fost Buddha?
Născut într-o familie regală, pe meleagurile Nepalului de astăzi, Siddhartha Gautama  se crede că a renunțat la moștenirea sa și la statutul privilegiat ca să urmeze o viață spirituală. Istoricii au datat nașterea sa între 566-486 î.Hr. Se crede că a trăit cea mai mare parte a vieții în partea estică a vechii Indii, între secolele VI și V î.Hr. Se crede că Buddha a murit în urmă cu circa 2.500 de ani la vârsta de 80 de ani. Adepții săi spun că, după moartea lui, rămășițele acestuia au fost împrăștiate departe și pe o mare arie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...