Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Călătoria în timp este sau nu posibilă?

Din punct punct de vedere tehnic, călătoria în timp este posibilă, spune fizicianul Ethan Siegel, de la Facultatea Ethan Siegel of Lewis & Clark în blogul Forbes Starts With A Bang.
 Însă numai pentru a merge înapoi. Astrofizicianul spune că utilizând particulele de masă/energie acest lucru ar fi posibil. Pe baza fizicii teoretice, există condiții care ar permite construirea unor elaborate găuri de vierme care să transporte oamenii înapoi în diferite ere. Călătoria înapoi în timp pe complementul indefinit al energiei pozitive cunoscută/ particulele pozitive sau cu masă zero care se găsesc în tot universul- particulele negative de masă / energie, care sunt de mult puse în evidență în teorie, dar nu au fost găsite niciodată. ”Dacă această energie / masă negativă există, atunci creează ambele o gaură neagră supermasivă și complementul energiei/ masei negative ale acesteia, conectându-le ar permite o gaură de vierme traversabilă”, scrie Siegel. Oricât de departe vi s-ar părea aceste lucruri de conectat, dacă există destulă masă / energie, de ambele feluri, pozitivă și negativă, această conexiune instantanee ar rămâne. Gaura de vierme ar putea fi construită într-un fel care să permită un sfârșit pentru a rămâne aproape fără mișcare, în timp ce altul se mișcă la aproape viteza luminii. Intrarea într-un astfel de tunel ar putea, teoretic, să permită unei persoane să sară înapoi în timp. Siegel imaginează un scenariu în care destinația este la 40 de ani lumină. După trecerea unui an, sfârșitul care se mișcă repede al găurii de vierme ar avea 40 de ani, în timp ce numai un an trece în cealaltă parte. ”Dacă, acum 40 de ani, cineva ar fi creat o astfel de pereche de găuri de vierme ce se atrag și le-a trimis dincolo de această călătorie, ar fi posibil să intrăm într-unul astăzi, în 2017, și să ne întoarcem în timp în celălalt în 1978”, scrie Siegel. ”Singura problemă este că ar putea să nu fi fost în acel loc în 1978; trebuie să fi fost la capătul celeilalte găuri de vierme.

Ce e o gaură de vierme? 


Spațiul-timp poate fi deformat și distorsionat.  Este nevoie de o enormă cantitate de materie sau  energie pentru a crea aceste distorsiuni, dar teoretic, distorsiunile sunt posibile. În cazul unei găuri de vierme, o scurtătură e făcută de îndoirea materialului spațiu-timp. Imaginați-vă că, îndoind o foaie de hârtie, marcați cu creionul pe ele două puncte în spațiu-timp. Linia dintre ele arată distanța dintre un punct și altul în spațiul-timp normal. Dacă hârtia e curbată și îndoită aproape dublu-echivalentul deformării spațiu-timp-atunci -împungând creionul prin hârtie există o cale mai scurtă de a lega două puncte, în același fel în care gaura de vierme creează o scurtătură. Problema este că folosirea găurii de vierme pentru a călători în spațiu sau timp este inerent instabilă. Când o particulă intră în gaura de vierme, creează fluctuații ce pot duce la prăbușirea structurii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...