Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 20 decembrie 2017

15 lucruri pe care nu le știați despre ”Singur acasă”, cel mai popular film de Crăciun din toate timpurile

În 1990, a fost lansat cel mai popular film de Crăciun din toate timpurile. Filmul l-a făcut pe Macaulay Culkin star de talie mondială. Împreună cu continuarea ”Singur în New York”, face parte din ritualurile moderne de Crăciun. Cei care credeau că știu totul despre acest film de mare succes trebuie să citească mai jos.

► Ideea filmului a fost furată. Este o copie a filmului francez „3615 Code Pere Noel“, care
a apărut în 1989, în care e vorba de un tânăr care a ajuns să înfrunte singur niște hoți  de Crăciun.
► Atât în ”Singur acasă 1”, cât și în ”Singur acasă 2”, familia McCallister se uită la același film clasic de Crăciun, ”Viața e frumoasă”. De 27 de ani rulează la cinema aceste filme, știm cum arată acum Kevin, dar i-ați recunoaște astăzi și pe ceilalți copii din filme de Crăciun?
► Legendare sunt scenele în care Kevin îi sperie pe hoți cu ajutorul a două filme în alb negru. Acestea sunt  „Filthy Souls“ și „Angels with Even Filthier Souls“. Nu sunt însă filme adevărate! Scenele au fost create special pentru ”Singur acasă”.
Într-o scenă, micul Kevin îl mușcă de deget pe hoțul Harry. Așa cum actorul Joe Pesci a dezvăluit într-un interviu de mai târziu are și acum o cicatrice de la acestă scenă. Asta pentru că, în timpul turnării, Macaulay Culkin a făcut exces de zel și l-a mușcat prea puternic.
► Casa originală a familiei McCallister, construită în 1920, se află la numărul 671, pe Bulevardul Lincoln, din Winnetka, statul Illinois, SUA și a fost scoasă la vânzare în 2011. Un an mai târziu a fost vândută pe șest cu 1,3 milioane de dolari. În 2014 a fost renovată, fiind oferită din nou la vânzare de astă dată cu 2,5 milioane de euro.

► Proprietarii casei au decis să nu fie recunoscută pe Google Maps.
► Robert De Niro a fost ofertat pentru rolul lui Harry, însă nu a fost interesat. Prietenul lui Joe Pesci a acceptat rolul cu recunoștință.

► De ce nu s-a observat lipsa lui Kevin. Mâncând pizza la cină, după ce cola și laptele sunt vărsate, tatăl lui Kevin aruncă din greșeală biletul lui Kevin la gunoi. De aceea, ziua următoare nimeni din personalul de la aeroport nu observă că lipsește cineva.
► Păianjenul era adevărat! Așa cum ne amintim, Kevin îi pune hoțului ”Marv” o tarantulă pe față într-una din scene. Și tarantula era adevărată! Actorul Daniel Stern a trebuit să fie mai întâi convins să joace în scena cu păianjenul adevărat. Desigur că scena a fost filmată o singură dată. Spre norocul lui, totul a mers perfect din prima.

Succes! 15 milioane de dolari a costat prima parte, filmul având câștiguri de peste 500 de milioane de dolari.
► Elvis trăiește – și a jucat în prima parte. Incredibil. Este omul care stă în spatele mamei în film.
Vă amintiți de micul vecin care la plecare a fost confundat cu Kevin? Acest băiețel ar fi putut să devină adevăratul Kevin. Îl chema Jeffrey Wiseman și s-a discutat cu el pentru preluarea rolului principal. Dar în final a fost ales Macaulay Culkin. 

► Filmul a marcat și bătălia dintre giganții Coca Cola și  Pepsi. Vărul lui Kevin din film bea în primul film un Pepsi. În partea a doua Coca Cola apare în prim plan.

► Au existat trei continuări de care foarte puțini știu. În 1997 a apărut „Home Alone 3“care a entuziasmat un ziar din Chicago. Publicația a scris că acesta e mult mai bun decât primele două. Însă filmul în care nu a jucat Macaulay Culkin a fost nominalizat la Zmeura de aur.  
În 2002 a apărut „Home Alone 4“ și în  2012 „Home Alone: The Holiday Heist“. Ambele filme nici măcar nu au ajuns la cinema.

► A apărut și un joc video bazat pe filmul de succes ”Home Alone”, în 1991.
Macaulay Culkin, astăzi, foto: Instagram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...