Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 12 decembrie 2017

Misterele cutremurătoare ale unei tragedii care a șocat lumea

Au trecut 105 ani de la scufundarea Titanicului, dar tragedia și astăzi intrigă. Cum a fost posibil ca cea mai mare sfidare a omului față de ocean să se scufunde în călătoria inaugurală, făcând să piară 1.500 de suflete în apele înghețate ale Atlanticului?!
Cum au fost cu adevărat orele în care oamenii au trăit cele mai îngrozitoare clipe? Istoria arată că, în momentele cele mai dramatice, un vas finlandez, numit Samson, care vâna ilegal foci și balene, se apropia și ar fi putut să salveze victimele. Dar căpitanul a crezut că este un vas al Gărzii de coastă a SUA care îi urmărea din cauza încărcăturii, explică Nacho Montero, în cartea sa ”Cei zece ai Titanicului”. Știind că ar fi putut salva pasagerii, cei de pe Samson, împreună cu căpitanul Henrik Naess, au făcut un pact al tăcerii care a durat o jumătate de secol. Pe patul de moarte, Naess a spus adevărul. Nu a putut muri până ce nu s-a căit.
Brutalitate incredibilă

În timp ce pe Titanic domnea disperarea și lupta pentru a supraviețui, cei care trebuiau să se ocupe cu salvarea pasagerilor au dat dovadă de inumană brutalitate. La bord nu erau suficiente bărci de salvare și jumătate din pasageri și întreg echipajul au ajuns în apele înghețate ale Atlanticului. Li se tăiau mâinile celor care se agățau de bărcile de salvare în apă, au susținut unii martori. Asta de teamă să nu le scufunde. ”O persoană a ajuns la barca noastră numărul 12 întotând. I-au tăiat mâna și apoi au ucis-o cu gloanțe”, au povestit surorile spaniole Florentina și Asunción Durán, potrivit ziarului ABC. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...