Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 30 martie 2018

Iisus Hristos: De ce Biblia are perfectă dreptate?

Istoricii din întreaga lume au recunoscut că Iisus a existat şi a fost crucificat în urmă cu peste 2.000 de ani. Vechi texte şi dovezi istorice atestă acest lucru.
Ziarul britanic “Daily Star” a dezvăluit cea mai clară dovadă că Iisus Hristos a existat şi a fost răstignit pe cruce. Arheologii au descoperit în 2002 un vas de calcar care datează din secolul I şi era folosit ca osuar (colectarea oaselor mortului- n.r.) pe care erau inscripţionate cuvintele: “Iacov, fiul lui Iosif, ruda lui Iisus”.
Istoricul roman, Tacitus, este unul dintre cei mai timpurii scriitori care îl menţionează pe Iisus în scrierile sale istorice din ultima sa carte, “Anale”. El face referinţă la Iisus şi crucificarea acestuia în timp ce relatează despre începuturile Creştinismului în vechea Romă. El a scris în 116 despre 100 de ani de când Iisus a trăit şi a fost executat de guvernatorul roman Pilat din Pont. Opera sa e importantă fiindcă este independent, nu a susţinut existenţa lui Iisus pentru a promova autenticitatea Creştinismului. Istoricii cred că scrierile sale sunt cele mai importante confirmări ale existenţei unui om cu numele Iisus. Un al istoric contemporan care a scris despre Iisus a fost învăţatul evreu Josephus. De două ori în textul lui “Antichităţi ebraice” îl menţionează pe “Iisus numit Hristos”. El face referinţe la crucificare şi chiar Învierea Sa în duminica Paştelui. Iisus este aproape menţionat în vechiul Talmud babilonian, o colecţie de scrieri rabinice din anul 70 d.Hr. Se referă la El drept “Yeshu” şi la execuţia sa, însă cu ostilitate. Giulgiul de la Torino este o altă dovadă clară a crucificării. Este o piesă textilă de 4,4 metrix1 metru care se află în Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, Italia. Pe giulgiul despre care se spune că a înfăşurat trupul Mântuitorului după crucificare au rămas urmele unui bărbat cu barbă şi păr lung, aşa cum este imaginea tradiţională a lui Iisus Hristos. Urmele de polen au dovedit că într-adevăr provine de la Ierusalim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...