Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 24 aprilie 2018

Ce gravă greșeală istorică s-a făcut în filmul ”Titanic”? Misterul eroului care a fost prezentat ca un delincvent Ce păcat!


Cineastul James Cameron, regizorul filmului ”Titanic”, s-a văzut nevoit să-și ceară scuze și să plătească despăgubiri de milioane familiei unui marinar pentru un fapt care nu s-a petrecut în noaptea tragediei, din 14 aprilie 1912,
când 1.513 persoane și-au găsit sfârșitul în mare. Într-una din scenele cele mai devastatoare din film, este arătat marinarul William McMaster Murdoch înconjurat de numeroase persoane disperate să-și salveze viața înainte de scufundare. Ca să-i împrăștie, trage focuri de armă, apoi își pune pistolul la tâmplă și se sinucide. Filmul îl prezintă totodată pe Murdoch drept un corupt, care a luat bani în schimbul facilitării unor persoane să se urce în bărcile de salvare. Însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. Murdoch nu a fost un nelegiuit, ci un erou. Jesús Ferreiro, creatorul expoziției ”Titanic: The Exhibition”, spune că este o gravă greșeală istorică. Murdoch a murit când a sărit să taie cu cuțitul frânghiile unei bărci de salvare care se încurcaseră și nu o lăsau să coboare în mare plină de oameni. Sub greutatea bărcii, el a primit o lovitură puternică în cap care i-a provocat moartea pe loc. În plus, Ferreiro, directorul Fundației Titanic, spune că la bordul Titanicului nu s-a auzit nicio împușcătură și nu a fost nicio sinucidere. Nepoata lui Murdoch l-a dat în judecată pe cineast în 2006 pentru defăimarea imaginii unchiului său. Rudele lui Murdoch l-au denunțat pe Cameron în fața judecătorilor britanici și americani. Ambele instanțe l-au condamnat pe regizor să plătească despăgubiri pentru că a pătat memoria unui marinar. William McMaster Murdoch s-a născut în 1873, în Scoția. Era fiul unui renumit căpitan din epocă, Samuel Murdoch. În 1887, a devenit locotenent în rezervă al Marinei Regale. Acest lucru i-a permis să lucreze pe vasele faimoasei companii White Star Line. În noaptea de 14-15 aprilie, Murdoch a demonstrat că este un adevărat erou. A fost prima persoană care a văzut aismergul, fiind de gardă în acea noapte, a făcut manevre corecte și a luat o serie de decizii care au dus la evitarea morții mai multor persoane. După impact, Murdoch a fost însărcinat să dirijeze evacuarea pasagerilor cu bărcile de salvare și a dat ordin să se închidă porțile, ceea ce a împiedicat ca Titanicul să se scufunde mult mai repede. ”A lăsat să se îmbarce în bărcile - care plecaseră pe jumătate goale –oameni până la completarea locurilor goale”, mai spune Ferreiro. William McMaster Murdoch a primit chiar și un omagiu în Southampton organizat de supraviețuitorii care se aflau la bordul bărcii în care a murit salvându-i!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...