Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 30 mai 2018

Care sunt cei mai scumpi pepeni din lume


În Japonia, doi pepeni s-au vândut cu 25 000 de euro. Japonezii sunt obișnuiți să plătească foarte scump pentru fructe, chiar pentru fructele obișnuite.
foto: twitter
Dar, când este vorba de produse de lux, sumele pot deveni foarte repede nebunești. Sâmbăta trecută, la Sapporo, pe insula Hokkaido, în nordul arhipelagului, doi pepeni Yubari s-au vândut cu 3,2 de milioane de yeni (peste 25.000 de euro). Precedentul record pentru două fructe din același soi, foarte căutat de consumatorii japonezi, a fost de
3 milioane de yeni, în urmă cu doi ani. Pepenii Yubari King sunt o varietate de pepene cantalup cultivat în seră în Yubari, un orășel din apropiere de Sapporo. Este o încrucișare de două varietăți de pepene, Earl's Favourite și Burpee's Spicy Cantaloupe. Un Yubari King de calitate superioară trebuie să fie perfect sferic și să aibă pielea perfect netedă. O parte de tijă e sistematic conservată în scopuri estetice. În decembrie 2015, guvernul nipon a anunțat că pepenele Yubari ca și vita de Kobe sunt protejate, cu un indicativ similar celui de indicație geografică protejată (IGP), utilizat în Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...