Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 19 mai 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți


* Marea iubire a lui Vlad Ţepeş a fost o tânără de 17 ani, numită Katarina Siegel, care i-a fost amantă două decenii şi i-a dăruit cinci copii. Femeia s-a retras la mănăstire după moartea domnitorului. Pentru tânăra din Brașov, Țepeș a mers până la Papă ca să obţină acceptul pentru divorţ.

* Celebrul roman „Dracula”, al scriitorului irlandez Bram Stoker, nu ţine cont de adevărul istoric şi îl prezintă pe Vlad Țepeș ca pe un personaj negativ, înconjurat de o oarecare aură mitică. Din punct de vedere istoric, prima monografie completă a acestui mare domn român, care prezintă adevărata imagine a domnitorului a fost
realizată la sfârşitul secolului al-XIX-lea de Ioan Bogdan.

* Asezată la poalele muntelui Sinai, pe vârfurile căruia, odinioară, Moise a primit Tablele Legii, Mânăstirea ”Sfanta Ecaterina” este, de aproape un mileniu și jumătate, unul din cele mai faimoase centre de pelerinaj ale Ortodoxiei.


*Karl Marx era înrudit cu fondatorii Phillips, celebra companie de electronice.

Cele mai puternice familii din lume sunt: Rothschild (Bayer sau Bower), Bruce, Cavendish (Kennedy), Medici, Hanovra, Habsburg, Krupp, Plantagenet, Rockefeller, Romanov, Sinclair (St. Clair), Warburg (del Banco), Windsor (Saxe-Coburg-Ready). Dinastia Rothschild ar avea o avere de 500 de miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...