Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 24 septembrie 2018

15 locuri pe care trebuie să le vedem neapărat înainte de a muri

Din păcate, nu suntem veșnici pe planetă și nici nu avem cum să vedem toate frumusețile pe care ni le-a oferit Dumnezeu cu dragostea Sa infinită. Așa că ar fi păcat să nu vedem în scurta noastră trecere pământeană cele mai frumoase locuri din lume. Dar care sunt cele mai frumoase din cele mai frumoase colțuri de încântare de aproape sau de departe? Vă propunem un top preluat de pe Internet. Însă fiecare din noi are propriul top intim. Așa că vă propunem să ne trimiteți propunerile dumneavoastră pe Facebook sau la comentarii pe site-ul nostrum. În funcție de acestea promitem să reface topul și să prezentăm detaliat fiecare opțiune. Dacă doriți, puteți să ne trimiteți poze și filme cu locurile pe care le apreciați cel mai mult și le vom prezenta cu numele dumneavostră și chiar cu poza proprie, dacă doriți. În top ne-ar bucura dacă introduceți și locuri din România. Avem destule minunății pe care merită să le promovăm. Dacă aveți topuri ce include locuri din țara noastră le vom traduce și în variantele în limbi străine ale site-ului nostrum. Vă mulțumim anticipat! Vă vom prezenta topul serializat, ca să reflectați mai bine asupra locurilor despre care vă vorbim. La final, după cum v-am obișnuit, o să repetăm întregul top.


VENeția, ITALia

Labirintul de canale pitorești ale Veneției, superb oraș Italian, sunt un magnet pentru cei care visează un romantic oraș de vis. Bucurați-vă de pastele tradiționale în apropiere de minunata Piazza San Marco. Este de neratat.

 

RIO DE JANEIRO, BRAZILia

 

Cunoscut dret un ”oraș minunat”, al cărui symbol este statuia lui Iisus Mântuitorul, Rio de Janeiro are unele din cele mai frumoase plaje din lume în vecinătatea unui decor de pădure adâncă. Dansând samba pe străzi la carnaval este o experiență de neuitat care merită să o avem o dată în viață.

IsLANDa

Nu multe cuvinte pot descrie frumusețea naturii din această insulă vulcanică din nordul Oceanului Atlantic. De la vulcanii activi la cascade și izvoare, pretutindeni de te umpli de frumusețe care taie respirația. Se pot face plimbări pe cal și cățărăro pe stânci înghețate.

 


ierusaliM, ISRAEL

Fără îndoială, Ierusalim este cel mai frumos loc de pe planetă. Legendarul oraș fără vârstă, leagăn al iudaismului, creștinismului și islamismului, este realmente ”Buricul Pămâtului”. Aici se află ”Muntele Moria”, unde Avraam a primit poruncă să-și sacrifice fiul, dovedind credință nestrămutată lui Dumneze, aici a fost Primul Templu al lui Solomon, aici a rămas Zidul Plângerii, vizitat de turiști din întreaga lume, aici se află Biserica Învierii- Biserica Sfântului Mormânt, cel mai scump loc al creștinătății, aici se află Moscheea Al-Aqsa,  întreg complexul Al Haram Al Sharif de pe Muntele Templului, care include și Domul Stâncii, venerate de musulmani, urmele sfinte ale Domnului Iisus Hristos, peisaje de vis. Ierusalimul este legătura dintre Cer și Pământ, poarta spre inefabil și nepătruns.


MAREA BARIERĂ DE CORALI, AUSTRALIA


Scufundările în apele azurii ce bat în nuanțe indigo ale celor mai mari recife de corali din lume din apropiere de coastele Queenslandului, Australia, este o experiență unică, uluitoare, magică. Impozanta structură se întinde pe o suprafață de peste 344.000 kilometri pătrați și poate fi văzută din spațiu. E cea mai mare structură de pe planetă alcătuită din organisme vii, nematozi cu corp tubular (în principal corali), foraminifere, alge și moluște. Mai multe specii de corali formează cu scheletele lor calcaroase o structură ce seamănă cu o complexă structură umană. Marea Barieră de Corali e formată din 3.000 de recife, 900 de insule, iar grosimea stratului de corali depășește 500 de metri. În zonă trăiesc 4.000 specii de moluște, 350 de specii de stele de mare, arici de mare, castraveți de mare, 1.500 de specii de pești tropicali, pești-alon, pești-clovn, pești-leu, pisici de mare, caracatițe, balene, rechini-infirmieră, pești-chirurg, pești-cartof, broaște țestoase verzi...


TAJ MAHAL, AGRA, UTTAR PRADESH, INDIA


Construit de împăratul mogul shah Jahan în 1631, ca un tribut pentru soția sa persană, Mumtaz Mahal, mausoleul din marmură albă este o capodoperă arhitecturală. Atrage peste 3 milioane de vizitatori pe an. Mumtaz Mahal a fost cea de-a doua soție a lui Jahan și a trăit între 27 aprilie 1593 și 17 iunie 1631. Ea a murit la numai 38 de ani dupp nașterea celui de-al 14-lea copil. Foarte îndurerat, soțul i-a construit acest mausoleum unic în lume. 20.000 de oameni au trudit să-l ridice timp de 22 de ani. Materialele au fost aduse din toată India și alte zone asiatice cu ajutorul a 1.000 de elefanți. Construcția a început în 1631 și s-a încheiat în 1653.

 


piramidele din GIZA, EGiPT


Considerate una din cele șapte minuni ale lumii, piramidele de la Giza sunt o enigma arhitecturală care uimesc specialiștii privitor la modul în care au fost construite la dimensiuni uriașe fără mijloace tehnice avansate. Datează de circa 2.560 de ani î.Hr. Sunt cea mai mare structură făcută de om la acea vreme.
STONEHENGE, anglia

Stâncile de 25 de tone construite în urmă cu peste 3.000 de ani este un mister architectural pentru arheologi. Vă puteți bucura de uluitorul apus de soare care se reflect printer pietre. 

8 parcul național REDWOOD, Sua


Cu o circumferință de 27 de metri și înălțimi de aproape 91 de metri, copacii Redwood din nordul Californiei sunt cele mai mari specimen din lume, un spectacol natural unic.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK, sua


Întinzându-se pe 3 state, Wyoming, Montana și Idaho, acest parc se bucură de cea mai mare concentrare de gheizere din lume, spectaculoase pentru iubitorii de natură. Este una din minunile Americii.

ANGKOR WAT, SIEM REAP, CAMBODgIA


Ridicat în secolul XII, templul Angkor Wat este un amestec de monumente buddhiste și hinduse. A servit pentru turnarea unor filme de la Hollywood, cum ar fi ” Tomb Raider” și ”Indiana Jones”.


MACHU PICCHU, PERU


Datează din secolul XV. Este un fost castel incaș cuibărit în Valea Sacră a munților de 2.400 metri înălțime. Este înconjurat de un fabulos peisaj montan andin.

 

cascada VICTORIA, LIVINGSTONE, ZAMBIA


Este cea mai mare cascadă din lume, una din cele 7 minuni ale lumii naturale. E cea mai largă perdea de apă cu o lățime de 1.708 metri și înălțimea de 110 metri, de două pri mai înaltp decât vestita cascadă Niagara. Are un debit de 550 de milioane de litri pe minut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...