Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 7 septembrie 2018

Miracolul aparițiilor Maicii Domnului și misterele mesajelor transmise omenirii la Fatima


Miracolul aparițiilor Maicii Domnului și misterele mesajelor pe care le-a transmis la Fatima sunt de cea mai mare însemnătate pentru omenire. Mâine, 8 septembrie, serbăm Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum este cunoscută sărbătoarea în popor. Este prima mare sărbătoare a noului an bisericesc care a început la 1 septembrie. Prea Curata Fecioară Maria este ”Născătoare de Dumnezeu”, maica lui Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, pe Care L-a zămislit prin umbrirea Duhului Sfânt.

 


Bazilica Maicii Domnului din Fatima construită la locul aparițiilor miraculoase și al misterelor transmise omenirii este unul dintre cele mai importante locuri de rugaciune și pelerinaj-Foto: Mircea Avram
Ea a apărut miraculos în Portugalia între mai și octombrie 1917 în fața a trei păstorași. Este vorba de Lucia Santos, care avea 10 ani, și verișorii ei, Jacinta și Francisco Marto, în vârstă de 7, respectiv 9 ani. Le-a apărut în mod miraculos pe câmpurile de la Cova da Iria, din vecinătatea sătucului lor natal, Aljustrel, în apropiere de Fatima. Și-a făcut apariția în fața micuților care își păzeau turmele în zilele de 13 ale fiecărei luni, șase luni la rând, în jurul prânzului. Singura zi de 13 în care a lipsit a fost cea din august, când copiii au fost arestați. Însă ei au reușit totuși să o vadă pe Maica Domnului la 19 august la Valinhos (Văile mici). Francisco o vedea, dar nu putea să înțeleagă, Jacinta o vedea și o înțelegea, Lucia o vedea, o înțelegea și întreținea dialogul cu Fecioara Maria.
Sanctuarul aparițiilor Sfintei Fecioare de la Fatima
Ciobănașilor li s-a spus să păstreze secretul întâlnirilor. Însă micuța Jacinta a mărturisit totul mamei ei. Părinții și cunoscuții nu au crezut nimic. Mama Luciei a încercat chiar s-o forțeze a spune că a fost doar o minciună de copii. Autoritățile au făcut presiuni asupra păstorașilor ca să dezmintă minunile. Ba chiar i-au dus la pușcărie ca să-i oblige să spună că nu au văzut nicio minune. Însă ei nu au îndrăznit să mintă. Îl iubeau foarte mult pe Dumnezeu și făceau mereu rugăciuni, gata de orice sacrificiu pentru omenire. Preferau să sufere ei pentru ca păcătoșii să fie iertați. Se abțineau să bea apă în zilele caniculare, dădeau propria mâncare săracilor, se încingeau cu corzi în jurul taliei care le provocau dureri, pentru ca păcătoșii să fie iertați. Sfânta Fecioară a spus că îi va lua în curând în Cer pe Francisco și Jacinta, ceea ce s-a și întâmplat. Ei și-au acceptat destinul fără crâcnire. Au ajuns să nu accepte a fi tratați pentru a plăti păcatele oamenilor cu suferințele lor.
Francisco și Jacinta au fost răpuși de gripa spaniolă la 11 ani, respectiv la 10 ani.
Mormântul păstorașului Francisco în Bazilica de la Fatima ridicată pe locul misterioaselor apariții miraculoase
Mormintele Jacintei și al Luciei în Bazilica de la Fatima construită la locul misterioaselor apariții miraculoase ale Fecioarei Maria
Lucia, care a trăit până la 97 de ani, a descris-o pe Fecioara Maria ”mai strălucitoare decât soarele, reflectând raze de lumină mai puternice și mai scliptoare decât cele solare”.
Ea le-a încredințat celor 3 copii 3 secrete, numite Secretele de la Fatima. Fecioara le-a arătat o viziune a iadului, unde merg sufletele păcătoșilor. Acesta a fost primul secret. I-a îndemnat pe copii să facă penitență și sacrificii pentru salvarea păcătoșilor. Le-a spus să facă rugăciuni zilnic, fiindcă rugăciunile sunt cheia păcii. Mulți tineri portughezi, inclusiv rude ale vizionarilor, luptau în Primul Război Mondial. Fecioara Maria le-a explicat păstorașilor că războiul este o pedeapsă pentru păcate și i-a avertizat că Dumnezeu ar putea să pedepsească lumea pentru nesupunerea față de Voința Sa, prin tot ce înseamnă războiul, foamete și persecuția bisericii. Maica Domnului le-a spus micuților că Rusia ar fi aleasă drept ”instrument al pedepsei”, răspândind ”erori ale ateismului și materialismului” pe pământ, instigând la războaie, anihilând națiuni și persecutând credința peste tot: ”Cei buni vor fi martirizați, Dumnezeu Tatăl va suferi și diferite națiuni vor fi anihilate”. Le-a spus că Primul Război Mondial se ta termina, dar va izbucni Al Doilea Război Mondial, dacă Rusia nu va fi convertită. Era o condiție a păcii. Acesta a fost al doilea secret. În toate aparițiie de la Fatima, Maica Domnului a repetat accentuat necesitatea ca oamenii să se roage zilnic, să facă acte de reparație și sacrificiu. 
Misterele ultimului secret transmis de Fecioara de la Fatima
Al treilea secret a fost scris de Lucia într-o scrisoare din 1944 încredințată Sfântului Scaun. Unele surse susțin că ar fi vorba de predicția haosului în Biserica Catolică, răspândirea apostaziei și începutul pierderii credinței din anii 1970. Cardinalul Sodano a spus în 2000 că al treilea secret se referea la persecuția creștinilor care a culminat cu tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea din 1981. Circa 70.000 de oameni s-au adunat la Cova da Iria la 13 octombrie 1917 și au văzut miracole unice în istorie împreună cu micii ciobănași, Lucia, Jacinta și Francisco. În timp ce Fecioara Maria s-a arătat celor 3 păstorași și i-a anunțat că Primul Război Mondial se va sfârși, mulțimea a văzut soarele ca un disc de argint. Nu mai era orbitor, ca și când s-ar fi produs o eclipsă, a început să facă mișcări bruște, nemaivăzute, a tremurat, s-a oprit de trei ori și a dansat, împotriva tuturor legilor cosmice. Mulțimea care a așteptat minunea în ploaie, udă leoarcă, era complet uscată, în chip miraculos, la finalul apariției Sfintei Marii. Pe locul aparițiilor miraculoase a fost construită o biserică, după cum a cerut Maica Domnului. La 100 de ani de la prima lor viziune, Francisco Marto și sora lui Jacinta, au fost recunoscuți drept cei mai tineri sfinți din istoria Bisericii Catolice. Lucia a murit la 13 februarie 2005, tot într-o zi de 13, precum cele în care i s-a arătat Fecioara Maria pe care a numit-o ”Doamna din lumină”. Ea a fost o călugăriță carmelită, dedicându-și întreaga viață slujirii lui Dumnezeu. Miracolul aparițiilor Maicii Domnului și misterele mesajelor transmise la Fatima fascinează întreaga lume.

2 comentarii:

  1. Maica Timeea R.S ,parinti,bunici,sot,unchi,sora [Maici si Frati bisericesti canonici,toti],1900-vesnic[croitorie infim ca pret modest gratuit vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  2. R.Mcnp,Gina Pusa Aurica,Gore,Leana,Lina,Sisoie,Marieta,Micaita,Dino Georgel Filimon,vesnic.

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...